FOLLOW US: facebook twitter

School Cinema και κινηματογραφική παιδεία των νέων

Ημερομηνία: 07-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

school-cinema-festival6

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Από το ξεκίνημά του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα, ξεχώρισε από τα άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαιδευτική διάσταση αυτού του εγχειρήματος. Σε συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου, ειδικούς παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς, επεξεργάστηκε για πρώτη φορά προγράμματα για την κινηματογραφική παιδεία των νέων. Προγράμματα που χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζονταν και πλούταιναν.

school-cinema-festival3

Έτσι φτάσαμε στο σημείο η ενότητα School Cinema να αποτελεί σήμερα έναν από τους τρεις πυλώνες της διοργάνωσης με μια εξαιρετική δυναμική και φανατικούς φίλους.

school-cinema-festival8

Επαγγελματίες του κινηματογράφου, σκηνοθέτες, διευθυντές φωτογραφίας, μοντέρ, ανιμέιτορς αλλά και καλλιτέχνες από άλλους κλάδους καθώς και ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσφέρουν τις γνώσεις και την πείρα τους. Με την καθοδήγησή τους, τα παιδιά ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της εικόνας και δημιουργούν οπτικοακουστικά έργα.

school-cinema-festival7

Οι ταινίες που παράγονται στα εργαστήρια προβάλλονται όλες σε ειδική εκδήλωση λίγο πριν από την τελετή λήξης. Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια βλέπουν τη δουλειά των άλλων, κρίνουν και αξιολογούν. Μια επιλογή από αυτές τις ταινίες παρουσιάζεται στην τελετή λήξης.

school-cinema-festival5

Αλλά το School Cinema δεν σταματά εδώ. Φροντίζει για την πολύπλευρη επιμόρφωση των ενηλίκων και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών που θέλουν να εντάξουν την οπτικοακουστική διδασκαλία στο δικό τους εκπαιδευτικό έργο. Ειδικά σεμινάρια από επαγγελματίες κινηματογραφιστές αλλά και επιστήμονες ή εξειδικευμένους φορείς, όπως η Εκπαιδευτική Τηλεόραση ή ο Συνήγορος του Παιδιού, αναλύουν διάφορα θέματα και βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν στην πολυδιάστατη ανάγνωση των κινηματογραφικών εικόνων για την καλύτερη αξιοποίησή τους στο σχολικό ή στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

school-cinema-festival1

school-cinema-festival2

Σε εξέλιξη βρίσκονται όλη την εβδομάδα σε πολλούς χώρους και σχολεία τα Κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά και νέους που έχουν ένα τεράστιο ενδιαφέρον και είναι:

Κινηματογραφικά εργαστήρια

Mythos Project

 Action 1 – Action 2 – Action3 – Action 4

Εργαστήριο Οπτικών Εφέ

Κινηματογραφώντας τη μουσική

Ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία: ανιχνεύοντας τα όρια

Δημιουργώντας ταινίες με κινητό τηλέφωνο

DailyNews

Ο κόσμος του πραγματικού

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός

Zizanimation

Εισαγωγή στον τρισδιάστατο σχεδιασμό και animation

Εισαγωγή στην τεχνική του κινουμένου σχεδίου

Φωτογραφία

Zizanio News Πύργου

Zizanio News Αμαλιάδας

CineLikeTV

school-cinema-festival4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot