FOLLOW US: facebook twitter

Σχολικό «#MeToο» στην Ηλεία

Ημερομηνία: 17-05-2024 | Συντάκτης:

-Σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας από εκπαιδευτικό σε Λύκειο του νομού

-Εστάλησαν ανώνυμες καταγγελτικές επιστολές τόσο στη Διεύθυνση του σχολείου όσο και στη Δ/νη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετεί σε Λύκειο της Ηλείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», έχει υποβληθεί έγγραφη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας, συνοδευόμενη από εκφοβισμό (bullying) και προσβολή προσωπικότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν από μερικούς μήνες εστάλησαν τόσο στη Διεύθυνση του σχολείου όσο και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας τουλάχιστον δύο επιστολές (προς το παρόν άγνωστος ο αποστολέας) των οποίων των περιεχόμενο περιείχε πλήθος πληροφοριών για τα καταγγελλόμενα συμβάντα.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα και δεν έχει διαρρεύσει κάτι περισσότερο.

Ωστόσο, η «Πρωινή» είναι σε θέση να γνωρίζει πως μέσα στους πρώτους μήνες του 2024, αφού πρώτα αξιολογήθηκε το περιεχόμενο των επιστολών, στη συνέχεια δόθηκε εντολή για την έναρξη Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης,  προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως ευσταθούν οι σοβαρές καταγγελίες που περιγράφονται στις επιστολές και στη συνέχεια να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ευθύνες, εφόσον προκύψουν, τόσο για το συμβάν καθαυτό όσο και για τον μέχρι τώρα χειρισμό του.

 Οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι οι γονείς της μαθήτριας που φέρεται να δέχθηκε τη σεξουαλική παρενόχληση, έχουν ήδη καταθέσει στο αρμόδιο όργανο που διεξάγει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, και το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται το πόρισμα για να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot