FOLLOW US: facebook twitter

Σχέδιο για τη λειψυδρία-Γεωτρήσεις σε τρεις περιοχές δρομολογεί ο δήμος αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 30-09-2024 | Συντάκτης:

Στόχος να λύσουμε το πρόβλημα προτού γιγαντωθεί κι άλλο, τόνισε ο δήμαρχος Άρης Παναγιωτόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Προγραμματική σύμβαση με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας θα υπογράψει η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να υλοποιήσει την κατασκευή της υδρογεώτρησης για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των Τ.Κ Αχλαδινής, Τ.Κ Κούμανη και Τ.Κ Φολόης».

Όπως τόνισε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, η Επιχείρηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της Διοικητικής / Οργανωτικής και Επιχειρησιακής επάρκειας (ικανότητας) για την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ», ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2.6: «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Λειψυδρίας ΙΙ» της πράξης (έργο) με τίτλο «Κατασκευή υδρογεώτρησης για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των Τ.Κ Αχλαδινής, Τ.Κ Κούμανη και Τ.Κ Φολόης»


«Η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας δεν διαθέτει επαρκή συγκροτημένη Τεχνική Υπηρεσία και ως εκ τούτου δεν διαθέτει την αναγκαία για την επίβλεψη του έργου στελέχωση της Τεχνικής του Υπηρεσίας. Για τον λόγο αυτό έχει απευθυνθεί στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος διαθέτει την απαιτούμενη στελέχωση της Τεχνικής του Υπηρεσίας και είναι σε θέση να υποστηρίξει τη Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην ορθή υλοποίηση του έργου. Η ως άνω συνεργασία μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα διευρυνθεί και ενισχυθεί όπου και εάν κριθεί αναγκαίο με την συνδρομή τεχνικής υποστήριξης από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τι προβλέπει η σύμβαση

Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας της επιβλέπουσας υπηρεσίας στα πλαίσια υλοποίησης του έργου (Πράξης): «Κατασκευή υδρογεώτρησης για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των Τ.Κ Αχλαδινής, Τ.Κ Κούμανη και Τ.Κ Φολόης» στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περ/ντος & Πολεοδομίας, Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Συγκεκριμένα: Η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (φορέας του έργου), με την ένταξη της πράξης στο Πρόγραμμα «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ», ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2.6: «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Λειψυδρίας ΙΙ», αναλαμβάνει να λειτουργεί ως δικαιούχος έναντι της αρμόδιας αρχής διαχείρισης, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις που ορίζονται στους όρους χρηματοδότησης της απόφασης ένταξης της πράξης Η λειτουργία της αναθέτουσας αρχής γίνεται από τη Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (κύριο του έργου) καθώς και η οικονομική διαχείριση της πράξης.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ορίζει τον υπεύθυνο του έργου, ο οποίος έχει τη συνολική ευθύνη της οργάνωσης της υλοποίησης της πράξης καθώς και της υποβολής αναφορών στην αρμόδια αρχή διαχείρισης. Όργανα της αναθέτουσας αρχής είναι τα αρμόδια όργανα της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (κυρίου του έργου).

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, αναλαμβάνει διά των αρμοδίων υπηρεσιών του, να ασκήσει το ρόλο της Διευθύνουσας υπηρεσίας για την εν λόγω πράξη, τόσο στη διάρκεια της ανάθεσης της σύμβασης σε ανάδοχο (σύνταξη τευχών δημοπράτησης και σύσταση επιτροπής Διαγωνισμού) όσο και στην παρακολούθηση και διοίκηση της σύμβασης (επίβλεψη του έργου). Επίσης αναλαμβάνει έναντι της διαχειριστικής αρχής για τη συγχρηματοδοτούμενη πράξη την ευθύνη της υλοποίησης του έργου (εργολαβία) της εκτέλεσης της σύμβασης με τον ανάδοχο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot