FOLLOW US: facebook twitter

Σχέδιο για seatrac σε τέσσερις παραλίες

Ημερομηνία: 31-05-2024 | Συντάκτης:

Πρόταση σε πρόγραμμα του Υπ. Τουρισμού θα υποβάλει ο δήμος Πύργου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Πρόταση για την τοποθέτηση τεσσάρων μηχανισμών seatrac σε ισάριθμες παραλίες θα υποβάλει η δημοτική αρχή Πύργου σε πρόσκληση που άνοιξε από το Υπουργείο Τουρισμού για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα., η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, ο δήμος εκπόνησε μελέτη και θα υποβάλει άμεσα τεχνικό δελτίο στην πρόσκληση του υπουργείου Τουρισμού, με προϋπολογισμό περίπου 280.000 ευρώ. Οι παραλίες που συμπεριλάβει ο δήμος, είναι η Σπιάτζα, το Λεβεντοχώρι, το Επιτάλιο και ο Άγιος Ηλίας.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του υπουργείο Τουρισμού, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις παραλίες και των συναφών με αυτές εγκαταστάσεων, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση από όλους τους επισκέπτες στον προορισμό. Με το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη παρεμβάσεων ημι-μόνιμων υποδομών σε παραλίες της χώρας, προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα ή εμποδιζομένων ατόμων γενικότερα», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι στόχος του δήμου είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους ή επισκέπτες της περιοχής με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν το καλοκαιρινό μπάνιο.

«Πρόθεσή μας είναι να έχουμε τέτοιους μηχανισμούς σε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες του δήμου μπορούμε, για να εξυπηρετούμε τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Παράλληλα, στόχος δικός μας αλλά και του υπουργείου Τουρισμού, που χρηματοδοτεί αυτή τη δράση, είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και να προσελκύσουμε επισκέπτες-άτομα με αναπηρίες και άλλες κατηγορίες εμποδιζόμενων ατόμων», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος