FOLLOW US: facebook twitter

Σχέδιο για «πράσινα» λύκεια στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 20-06-2024 | Συντάκτης:

Πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης ύψους δύο εκατ. ευρώ έχει υποβάλει ο δήμος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων δρομολογεί ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς έχει καταθέσει πρόταση στα αρμόδια υπουργεία για τη χρηματοδότησή τους, η οποία φτάνει τα δύο εκατ. ευρώ περίπου.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Λινάρδος, εντός των ημερών αναμένεται η απάντηση, η οποία πιθανότατα θα είναι θετική και θα ανοίξει τον δρόμο για τη δημοπράτηση του έργου.

«Βρισκόμαστε σε αναμονή για την οριστική έγκριση της χρηματοδότησης της δράσης και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως η πρότασή μας θα γίνει αποδεκτή. Με βάση τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει, θα ξεκινήσουμε την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που στεγάζουν σχολεία, αρχίζοντας από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στο πλάνο μας είναι το Γυμνάσιο-Λύκειο Λάλα, του Πελοπίου, στο Βασιλάκι, στη Δίβρη και στο Πανόπουλο. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παρέμβαση, καθώς υπολογίζουμε ότι η χρηματοδότηση θα φτάσει τα δύο εκατ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Λινάρδος και πρόσθεσε ότι πιθανότατα θα εγκριθεί και η χρηματοδότηση για η βελτίωση της οδοποιίας σε όλο τον δήμο.

Διεργασίες για το Μουσείο

Σε ό,τι αφορά το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το έργο είναι σε ένα κρίσιμο στάσιο, καθώς η δημοτική αρχή προσπαθεί να αποφύγει την επαναδημοπράτηση του έργου της αναβάθμισης, δεδομένου ότι το έργο είναι ολοκληρωμένο κατά 85%.

Τη δεδομένη στιγμή είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με τον ανάδοχο για να βρεθεί φόρμουλα συνέχισης του έργου. Αν δεν τελεσφορήσουν, οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου έχουν εισηγηθεί την κλήση του επόμενου μειοδότη του διαγωνισμού, για να το ολοκληρώσει.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή περιμένει την έναρξη προγράμματος του νέου ΕΣΠΑ 2021-27 για να μεταφέρει το έργο ως «γέφυρα» και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση.

«Περιμένουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του ΕΣΠΑ για να μεταφέρουμε το έργο και να εξασφαλίσουμε την υπολειπόμενη χρηματοδότησή του. Παράλληλα, αναζητούμε την καλύτερη και γρηγορότερη λύση για να ολοκληρωθεί το έργο και να μη χάσουμε άλλο χρόνο», σημείωσε ο κ. Λινάρδος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot