FOLLOW US: facebook twitter

Σχέδιο για ηλεκτροκίνητα mini bus στον Πύργο

Ημερομηνία: 29-04-2022 | Συντάκτης:

Πρόταση στην ΟΧΕ Κατάκολο-Αρχαία Ολυμπία θα υποβάλει ο δήμος

Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Eπαναφέρει στο προσκήνιο τα ηλεκτροκίνητα mini bus ο δήμος Πύργου, καθώς θα υποβάλει σχετική πρόταση χρηματοδότησης στο πλαίσιο της ΟΧΕ Κατάκολο-Αρχαία Ολυμπία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020.

Όπως ανέφερε σε εισήγησή του προς την Οικονομική Επιτροπή ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος, ο δήμος θα προβεί σε ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό παροχής υπηρεσίας για να προκύψει ο ανάδοχος που θα διαχειριστεί τη δράση, καθώς δεν διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό και την ανάλογη τεχνογνωσία διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας διαχείρισης της συγκεκριμένης Δράσης.

Στόχος της Προτεινόμενης Πράξης είναι η θετική επίδραση στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού τα ηλεκτροκίνητα mini-bus προσφέρουν μια περιβαλλοντική φιλική λύση στον τομέα των μεταφορών, συμβάλλοντας στη μείωση των επιζήμιων ρύπων, μιας και η κατανάλωσή τους είναι μηδενική, η κάλυψη των μεταφορικών αναγκών των κατοίκων του Δήμου Πύργου καθώς και η ασφαλής και εύκολη μεταφορά, ατόμων με ειδικές ανάγκες(ΑμεΑ), ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και γονιών με καροτσάκια, αφού η πρόσβασή σε αυτά γίνεται εύκολα λόγω του χαμηλού δαπέδου τους.

Η μελέτη προβλέπει την προμήθεια τριών καινούργιων Ηλεκτροκίνητων Μίνι Αστικών Λεωφορείων, συμπεριλαμβανομένων και δύο ανεξάρτητων φορτιστών βραδείας φόρτισης και ενός σταθερού σταθμού ταχυφόρτισης, κατάλληλων για τη φόρτιση των συσσωρευτών κίνησης που θα φέρουν τα λεωφορεία, σε σημεία επιλογής του Δήμου, για την αστική και περιαστική χρήση τους, εντός της γεωγραφικής ενότητας του Δήμου Πύργου. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα (mini-bus) θα διαθέτουν σύγχρονη εμφάνιση, και θα είναι ιδιαίτερα ευέλικτα, με μηδέν κατανάλωση εκπομπών ρύπων και στιβαρής κατασκευής. Επίσης θα φέρουν όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, όντας έτοιμα προς χρήση.

Η διάρκεια της παρούσας δράσης θα είναι για δέκα χρόνια και θα ξεκινά από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον «Ανάδοχο». Το εκτιμώμενο ετήσιο κόστος λειτουργίας της δράσης θα ανέρχεται περίπου στο ποσό των 100.000, € (το ακριβές ποσό της διαγωνιστικής διαδικασίας θα προκύψει μετά από την εκπόνηση της αναλογιστικής μελέτης εσόδων – εξόδων λειτουργίας) και θα καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου Πύργου. Το αντικείμενο του διαγωνισμού θα καταρτιστεί μετά την σύνταξη τεχνοοικονομικής μελέτης λειτουργίας της συγκεκριμένης δράσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος