FOLLOW US: facebook twitter

Save the date: Διήμερη Διεθνής Συνάντηση για την Κινηματογραφική Εκπαίδευση

Ημερομηνία: 30-10-2023 | Συντάκτης:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους διοργανώνει στο πλαίσιο της 26ης διοργάνωσής του Διήμερη Διεθνή Συνάντηση για την Κινηματογραφική Εκπαίδευση το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023 στον Πύργο Ηλείας. Στόχος της Συνάντησης είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις τάσεις, τις αναζητήσεις, τις καλές πρακτικές και τις σημερινές προκλήσεις στον χώρο της κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εντάξουν με δημιουργικό τρόπο τον κινηματογράφο στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε ειδικούς της κινηματογραφικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να είναι σε επαφή με καλές πρακτικές, αλλά και σε δημιουργούς του κινηματογράφου που αναζητούν τρόπους προσέγγισης του παιδικού και εφηβικού κοινού.

Στη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν πρακτικά βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις και συζητήσεις. Διάθεση του Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι το έδαφος της Συνάντησης να αποδειχθεί γόνιμο για τη δραστήρια κοινότητα της κινηματογραφικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι ειδικοί. Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου θα δημοσιευθεί στις 6 Νοεμβρίου. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Πύργου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος