FOLLOW US: facebook twitter

Σαν σήμερα σίγησαν οι φωνές των Παπάζογλου και Μητροπάνου

Ημερομηνία: 17-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Ελλάδα, Νέα, Πολιτισμός

Η 17η Απριλίου είναι μια μέρα θλίψης για τη μουσική, καθώς μας πήρε τον τον Νίκο Παπάζογλου, Δημήτρη Μητροπάνο και τον στιχουργό Σπύρο Γιατρά.

«Κανείς εδώ δεν τραγουδά» την 17η Απριλίου, ημέρα θλίψης για την ελληνική μουσική, καθώς είναι η μέρα που σίγησαν για πάντα δύο πολύ μεγάλοι και δημοφιλείς καλλιτέχνες: ο Νίκος Παπάζογλου και ο Δημήτρης Μητροπάνος. Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες και αγαπημένες φωνές με δεκάδες πασίγνωστα τραγούδια που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό, που μπήκαν στις καρδιές και στα χείλη του και το συντρόφευσαν σε χαρές και καημούς.

Ήταν 17 Απριλίου 2011 όταν η φωνή του Νίκου Παπάζογλου σίγησε για πάντα. Ο Νίκος Παπάζογλου έσβησε σε ηλικία μόλις 63 ετών και μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Ο Παπάζογλου «έφυγε» λίγο καιρό μετά τον θάνατο του συνεργάτη του, Μανώλη Ρασούλη.

Ο Παπάζογλους ήταν από τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές και τραγουδοποιούς. Στήριξε αρκετούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα στα πρώτα τους βήματα μέσα από το στούντιό του, το Αγροτικόν, στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι Τρύπες. Μάλιστα συμμετείχε σε πολλούς δίσκους που ηχογραφήθηκαν σε αυτό το στούντιο, ως παραγωγός, ηχολήπτης, μηχανικός ήχου, ενορχηστρωτής και μουσικός.

Ακριβώς έναν χρόνο αργότερα, το 2012, σίγησε για πάντα η σπουδαία φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου. Ο τραγουδιστής «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, έπειτα από σειρά προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία με οξύ διαρροϊκό σύνδρομο και εμετούς. Εκεί εμφάνισε πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 11:00 το πρωί. Η κηδεία του έγινε στις 19 Απριλίου 2012, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα, το 2021 πέθανε και ο Σπύρος Γιατράς, ένας στιχουργός που μας έχει χαρίσει τραγούδια όπως Όλα Σ’ Αγαπάνε, Ο Αετός, Καλύτερα Μαζί σου και Τρελός, Αν Δεν Είχα Και Σένα, και τόσα άλλα.

Πηγή: Newsbomb.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος