FOLLOW US: facebook twitter

E. Γεωργοπούλου: Ενημέρωση για το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας και το ακίνητο στην Ιαματική Πηγή Κουνουπελίου

Ημερομηνία: 19-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

saltari

1) Σύμφωνα και με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 12ης Μαΐου 2016 του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. εγκρίθηκε ομόφωνα η απευθείας εκμίσθωση στο δήμο Ήλιδας του Δημοτικού κάμπινγκ Κουρούτας έως 15-10-2016. Αφορά έκταση 22.590 τμ. Ο Δήμος Ήλιδας θα πρέπει να καταβάλει στην ΕΤΑΔ το 20% των ακαθάριστων εσόδων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των επισιτιστικών μονάδων και του Camping.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Τ.Α.Δ. απ’ ευθείας εκμίσθωση γίνεται όταν συντρέχει επείγουσα αιτιολογημένη ανάγκη. Με δεδομένο ότι ήδη διανύουμε τη θερινή περίοδο και θα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες των λουόμενων της  περιοχής  μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού η εκμίσθωση γίνεται απ’ ευθείας.

Στα πρακτικά της συνεδρίασης διατυπώνεται ρητά ότι τον Ιούλιο του 2016 θα προκηρυχθεί Διαγωνιστική Διαδικασία για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου. Η εκμίσθωση θα γίνει με ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, θα έχει εικοσαετή διάρκεια και δικαίωμα συμμετοχής, έχουν όλα τα νομικά, φυσικά πρόσωπα ή ενώσεις ή κοινοπραξίες αυτών. Δικαίωμα συμμετοχής έχει  και ο δήμος Ήλιδας.

Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας την 23η  Απριλίου 2016 η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη είχε τονίσει το γεγονός ότι για άλλη μία χρονιά ο Δήμος δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στην υπόσχεσή του για να παρουσιάσει στην ΕΤΑΔ ένα επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για να παραχωρηθεί σε αυτή μακροχρόνια το κάμπιγκ.

Με την επίσημη «Αίτηση-Πρόταση για το Δημοτικό Κάμπινγκ Αμαλιάδας» που απέστειλε στην ΕΤΑΔ στις 24-04-2016 ο δήμος Ήλιδας δεσμεύεται ρητά «να υποβάλει εντός διμήνου από την παραχώρηση ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό αξιοποίησης του ακινήτου» επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα είπε η βουλευτής  στο Δημοτικό Συμβούλιο ως αναγκαία βήματα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όπως είχε σημειώσει και σε Δελτίο Τύπου από 26/04/2016 καλεί την Δημοτική Αρχή έστω και τώρα να εργαστεί για ένα σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο που δεν θα είναι μια άναρχη παραχώρηση σε ιδιώτη, εξυπηρέτηση «φίλων» και μερική λειτουργία του κάμπινγκ. Είναι στην πρώτη γραμμή για να το στηρίξει όπως οφείλει να το κάνει καθώς όλοι και όλες οφείλουμε να προάγουμε τη διαφάνεια, τη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας σε άκρως δύσκολους καιρούς. Να ενημερωθεί και να ενεργοποιηθεί η τοπική κοινωνία ώστε να αγκαλιάσει μια προσπάθεια που θα συμβάλει στην πραγματική αξιοποίηση του κάμπινγκ, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα το καταστήσει βιώσιμο.

2) Την 18η Μαΐου 2016 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. και δόθηκε ομόφωνα έγκριση για «Παραχώρηση της  χρήσης έναντι ανταλλάγματος στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης τμήματος εμβαδού 806 τετραγωνικών μέτρων μετά κτιριακής εγκατάστασης του ακινήτου Ιαματική Πηγή Κουνουπελίου του νομού Ηλείας. Η χρήση παραχωρείται για τρία έτη από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον ετών, κατόπιν σχετικού εγγράφου αιτήματος του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Το Ετήσιο μίσθωμα, θα ανέρχεται στο 20% του συνόλου των ακαθάριστων εσόδων του Δήμου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει ότι είναι αναγκαίο να εξεταστεί η δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά οι Δήμοι στη λειτουργία αυτών των ακινήτων, δυνάμεις της κοινωνικής οικονομίας (ΚΟΙΝΣΕΠ) και γενικότερα να εξαντληθούν οι δυνατότητες ώστε επιτέλους αυτό που εννοούμε ως δημόσιο συμφέρον πραγματικά να τεθεί στην πρώτη γραμμή.

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος