FOLLOW US: facebook twitter

Σ. Καννής: “Οι προσλήψεις των ημήμετρων & η μετατροπή του Δήμου Πύργου σε εκλογικό κέντρο”

Ημερομηνία: 04-07-2023 | Συντάκτης:

Οι πρόσφατες προσλήψεις προσωπικού από την Δημοτική Αρχή Πύργου για την κάλυψη αναγκών πυρασφάλειας (..υποτίθεται..) αποδεικνύει με εμφαντικό τρόπο ότι ο Δήμος έχει μετατραπεί σε προεκλογικό πολιτικό εργαλείο από τον Δήμαρχο Τ. Αντωνακόπουλο στην προσπάθεια επανεκλογής του (που θα αποτύχει παταγωδώς με την ψήφο των Δημοτών).

Οι 21 προσλήψεις αφορούν σε ημέτερους, εκλογικούς «επιτελάρχες», ιδιαιτέρους του, περιφερόμενους στην αυλή/γραφείο του Τ. Αντωνακόπουλου, γνωστούς και likeτζήδες του στο facebook, υβριστές μας και εξυμνητές του, μαζί με τέκνα στελεχών του Δήμου, συγγενείς, οι περισσότεροι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο της πρόσληψής τους, αλλά ειδικευμένοι στην «πολιτική προστασία» του απερχόμενου Δημάρχου.

Η πολιτική δυσοσμία και σκοπιμότητα που αποπνέουν οι 21 προσλήψεις με διαδικασίες απόλυτα χειραγωγημένες (προφορική συνέντευξη από επιτροπή που προεδρεύει ο μετακλητός σύμβουλος του Δημάρχου, πράξη που υπερβαίνει το ηθικό και είναι εντός του μη νόμιμου) και με πρόσχημα τις «κάλυψη αναγκών πυρασφάλειας», αποδεικνύουν όχι μόνο ρουσφετολογική βουλιμία αλλά και την αδικία και την υστέρηση ίσων ευκαιριών απέναντι σε όλους τους πολίτες και στους 139 αιτηθέντες την εργασία στην προκήρυξη.

Όταν δεν τηρείς τα πρέποντα, τα ηθικά και τα νόμιμα και ενεργείς με ρουσφετολογικά κίνητρα, δηλαδή «προσλήψεις από το παράθυρο», επαναφέρεις τις χειρότερες πελατειακές πρακτικές … είναι κατάντια.

Όταν εκμεταλλεύεσαι την αγωνία του κόσμου για εργασία και τη μετατρέπεις σε ρουσφέτι και υποταγή .. είναι εξευτελισμός.

Η συγκρότηση προεκλογικού μηχανισμού «επί χρήμασι» καταδεικνύει την αδυναμία του να υπάρχει τέτοιος από εθελοντές και πολιτικούς φίλους (αποτέλεσμα της πολιτικής αποκοπής του από τους Δημότες).

Δείχνουν ξεπεσμό και πολιτική κατάπτωση:

η μετατροπή του Δημαρχείου σε «εκλογικό κέντρο», η συνεχής χρήση του δημαρχιακού αυτοκινήτου ως προσωπικού μέσου μετακίνησης, η χρησιμοποίηση του Γραφείου του Δημάρχου για να ανακοινώνει τους υποψηφίους της παράταξής του, η εμπλοκή «άμισθων» εξωδιοικητικών παραγόντων σε αποφασιστικό και διοικητικό ρόλο, οι πολλαπλές και υπέρογκες οικονομικά αναθέσεις σε ημέτερους (οι οποίοι μετά ανακοινώνονται ως υποψήφιοι), η διασκόρπιση χρημάτων προς κάθε κατεύθυνση (στην προσπάθεια εξαγοράς πολιτικής συμπάθειας) και η χρησιμοποίηση των εκδηλώσεων για προσωπική προβολή.

ΠΡΟΤΑΣΗ- ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Η διαφάνεια, η ισοτιμία, η ηθική, η νομιμότητα και η τήρηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών προσλήψεων (ΑΣΕΠ κλπ.) είναι αυτή που θα διέπει τη νέα Δημοτική Αρχή την οποία θέλουμε να υπηρετήσουμε από την θέση του Δημάρχου και της πλειοψηφίας και που θα ξεριζώσει κάθε απομεινάρι πολιτικών αυλών και μαγαζιών, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, διαυγής στη διαχείριση των οικονομικών και χρηστή στη Διοίκηση, τον πολιτικό λόγο και στα ατομικά και πολιτικά ήθη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος