FOLLOW US: facebook twitter

Σε εξέλιξη είναι η ψυχρή εισβολή της «Μήδειας στην Ηλεία

Ημερομηνία: 16-02-2021 | Συντάκτης:
(φωτογραφία Ανδρέας Μίγκος)
Στα λευκά ντύθηκε χθες το λιμάνι της Κυλλήνης-παγετός, θερμοκρασίες κάτω του μηδενός και ήπιες χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού

Σε εξέλιξη είναι η ψυχρή εισβολή  της «Μήδειας» και στον νομό Ηλείας, η οποία θα κορυφωθεί  σήμερα το πρωί. Η νέα κακοκαιρία έφερε στο νομό παγετό,  ήπιες χιονοπτώσεις, πολύ κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να κατεβαίνει έως και το -3, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει εως τώρα σοβαρά προβλήματα. Η έκπληξη ωστόσο της χθεσινής μέρας για τους κατοίκους του κάμπου, ήταν ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπεσε ένα ήπιο χιονοχάλαζο στα Λεχαινά και στο λιμάνι της Κυλλήνης που ντύθηκε στα λευκά!

Μπορεί να είναι εικόνα βουνό, ουρανός και δέντρο(φωτογραφία Σωτήρης Σωτηρόπουλος)

Το πρωί της Δευτέρας το θερμόμετρο έδειχνε -2,5 βαθμούς στον μετεωρολογικό σταθμό της Λαμπείας, ενώ διατηρήθηκε σε αρνητικό πρόσημο καθ όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ συνθήκες παγετού επικρατούν σε ημιορεινά και πεδινά τμήματα με την θερμοκρασία στους μηδέν.

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος, δέντρο, οδός και κείμενο που λέει "SHOTO REDMI QUAD AMERA"
Κυλλήνη (φωτογραφία από Δήμητρα Φιτσάλου)

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και το ileiakairos.gr, ισχυρός παγετός αναμενοταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής τη νύχτα και νωρίς το πρωί =σήμερα,  στα ορεινά, η θερμοκρασία  ενδεικτικά φτάνει τους  -5 με -6. Στα πεδινά περιμένουμε να επικρατεί ανατολικός μέτριος άνεμος, ενδεικτικά εκτιμώμενες ελάχιστες θερμοκρασίες μηδέν με -2. Το πρωί της Τετάρτης περιμένουμε -2 με -3 στα ορεινά καθώς σταδιακά θα υποχωρεί η ψυχρή μάζα στα ανώτερα στρώματα, αντίθετα τα πεδινά θα έχουν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες καθώς οι συνθήκες αναμένονται ευνοϊκές για παγετό ακτινοβολίας, ενδεικτικά -2 με -4 βαθμούς Κελσίου.

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο, φύση, δρόμος και χιόνι(φωτογραφία αρχείου)

Ήπια χιονόπτωση στη Ν. Φιγαλεία χωρίς προβλήματα

Με ήπια χιονόπτωση σε όλη την έκταση της Ν. Φιγαλείας χωρίς ωστόσο να υπάρξει να δημιουργηθούν προβλήματα, έκανε την εμφάνισή της από τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή η «Μήδεια», ενώ το χιόνι το έστρωσε για τα καλά από τα Πετράλωνα και πάνω. Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι και η θεμροκρασία είναι πολύ χαμηλή.

Πρόσκαιρα προβλήματα καταγράφηκαν κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγο χιονιού και πάγου στην Ε.Ο Ανδρίτσαινας – Μεγαλόπολης, στην ΕΠ. ΟΔ Δραγώγι – Ναός Επικούριου Απόλλωνα – Ανδρίτσαινα, στην ΕΠ. ΟΔ Ναός Επικούριου Απόλλωνα – Σκληρού – Αμπελιώνα – Νέδα – Άγιος Σώστης και στην Δημ.Οδ Νέας Φιγαλείας – Κρυονερίου.  Ωστόσο λίγο μετά τις 10 το πρωί αποκαταστάθηκε σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους οδικούς άξονες Επικρατούν ισχυροί άνεμοι και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος