FOLLOW US: facebook twitter

Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, πρόεδρος ΔΕΥΑ Πύργου: «Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη»

Ημερομηνία: 15-07-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”115852″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Καθημερινές δράσεις για την παροχή καθαρού και ποιοτικού νερού σε όλους τους δημότες

Με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Δήμου Πύργου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης προχωρά καθημερινά σε μία σειρά από δράσεις με στόχο την παροχή πεντακάθαρου και ποιοτικού νερού σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα και Κοινότητες αλλά και στην Έδρα του Δήμου.

Όπως τονίζει η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου, έχουν ζητήσει τη συνεργασία όλων των Προέδρων, προκειμένου να γίνει λεπτομερής καταγραφή τόσο των προβλημάτων όσο και των αναγκών που υπάρχουν, έτσι ώστε ο πολίτης του Δήμου Πύργου να έχει άφθονο και κυρίως ποιοτικό νερό. «Ήδη έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες καθαρισμού των Δεξαμενών στις Τ.Κ. Αγ. Άννας, Πεύκης, Λάνθι, Καράτουλα, Σόπι, Παλαιοβαρβάσαινα, Σκαφιδιά, Χειμαδιό, Γούμερο και Βροχίτσα. Παράλληλα υπάρχει προγραμματισμός προκειμένου το προσεχές διάστημα να καθαριστούν και οι Δεξαμενές των υπολοίπων Τ.Κ.  του Δήμου Πύργου. Παράλληλα γίνεται επιμελής έλεγχος της ποιότητας του νερού, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, λαμβάνοντας δείγματα για την μικροβιολογική και χημική ανάλυση και την ασφαλή χλωρίωση του νερού. Για την ασφάλεια από κακόβουλες ενέργειες πραγματοποιούνται επεμβάσεις στις δεξαμενές και αντλιοστάσια και ήδη στις Τ.Κ. Χαριά, Μαγούλα, Καράτουλα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες περιφράξεων, κουφωμάτων και επικάλυψης οροφών, αντικατάστασης καπακιών και λουκέτων. Για τη βελτίωση της επάρκειας νερού στις Τ.Κ. Σκαφιδιάς, Λάνθι κατασκευάστηκε επέκταση δικτύου ύδρευσης επιλύοντας χρόνια προβλήματα που σχετίζονταν με την ελλιπή υδροδότηση των τοπικών νοικοκυριών  ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες. Η υπηρεσία μας μελετά και προγραμματίζει συνεχώς παρεμβάσεις  με κύριο μέλημα κάθε νοικοκυριό σε κάθε γωνιά του Δήμου μας να έχει καθαρό και επαρκές πόσιμο νερό».[/vc_column_text][vc_single_image image=”115850″ img_size=”full”][vc_column_text]«Βάζουμε τέλος… στο τέλος του Ερυμάνθου»

Η κ. Αλικάκη- Τζανέτου αναφέρεται και στην κατάργηση του τέλους Ερυμάνθου, θέμα το οποίο έχει επίσημα ανακοινωθεί από τον Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο. «Σε πρώτη φάση προχωράμε στη μείωση και εν συνεχεία στην κατάργηση από 31/5/2022 του τέλους των 3 ευρώ που πληρώνουν τα νοικοκυριά του δήμου Πύργου, στον Διαβαθμιδικό  Σύνδεσμο Ύδρευσης “Ερύμανθος”. Πρόκειται για μία προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Πύργου, την οποία κάνουμε πράξη πριν ουσιαστικά “κλείσει” ο πρώτος χρόνος ανάληψης των καθηκόντων μας. Δεν θέλουμε στους δύσκολους αυτούς οικονομικά καιρούς να επιβαρύνονται οι πολίτες με επιπρόσθετα βάρη, κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που επιλέγουμε η μείωση των τελών να γίνει άμεσα και όχι στο τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής. Για εμάς σημασία έχει ο Άνθρωπος».

«Σχεδιάζουμε το μέλλον»

Η δράση όμως της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πύργου δεν σταματά εδώ. «Συνεχίζουμε και σχεδιάζουμε το μέλλον, αθόρυβα και μεθοδικά προχωράμε σε έργα εκσυγχρονισμού των συστημάτων μας» επισημαίνει η πρόεδρος, τονίζοντας ότι ήδη, μέσω της χρηματοδότησης που εξασφάλισαν από το πρώην πρόγραμμα «Φιλόδημος» που μετεξελίχθηκε σε «Αντώνης Τρίτσης», έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι 1.000 ηλεκτρονικοί μετρητές, που καταγράφουν με απόλυτη ασφάλεια την κατανάλωση των χρηστών στην πόλη του Πύργου. «Στόχος μας είναι να φτάσουμε συνολικά τους 5.000 ηλεκτρονικούς μετρητές κατανάλωσης εντός της πόλης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεχνάμε τους συνδημότες μας που διαμένουν στις Τοπικές Κοινότητες.  Έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη, η οποία αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, προκειμένου αντίστοιχοι μετρητές να τοποθετηθούν και στις Τοπικές Κοινότητες. Στόχος μας είναι όλοι να γνωρίζουν την κατανάλωση την οποία κάνουν και να μην πληρώνουν για νερό το οποίο δεν έχουν δαπανήσει. Παράλληλα με τους νέους ηλεκτρονικούς μετρητές, οι οποίοι και θα τοποθετηθούν, η καταγραφή της κατανάλωσης θα γίνεται εύκολα και απλά χάρη στη χρήση ενός υπολογιστή. Το συγκεκριμένο σύστημα θα το παρουσιάσουμε εντός των επόμενων ημερών, ενώ θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση από πλευράς της ΔΕΥΑΠ για τις Τοπικές Κοινότητας μας που θα ενταχθούν σε αυτό».[/vc_column_text][vc_single_image image=”115851″ img_size=”full”][vc_column_text]Συνεργασία

Καταλήγοντας, η κ. Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου, ζήτησε από τους Προέδρους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων να επικοινωνούν με τν ΔΕΥΑΠ για όποιο πρόβλημα μπορεί να υπάρχει, προκειμένου να σχεδιάζουν και να προχωρούν στην οριστική λύση των προβλημάτων που μπορεί να δημιουργούνται. «Ζητάμε και από τους ίδιους τους πολίτες τη συνεργασία τους, προκειμένου να μπορούμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες αλλά και τις παροχές μας, προς τους ίδιους. Για εμάς ο Πολίτης είναι πάνω από όλα και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό του, με δράσεις που αφορούν τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών μας».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot