FOLLOW US: facebook twitter

Ρωσία σε Ουκρανία: Έστειλε προσχέδιο για τερματισμό πολέμου-Τι ζητάει

Ημερομηνία: 20-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Μετά τα τελεσίγραφα, η Μόσχα φέρεται να έστειλε προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας στο Κίεβο. “Περιμένουμε απάντηση”.


Μετά το τελεσίγραφο παράδοσης της Μεγάλης Τρίτης -που αναμένεται να λήξει μέσα στις επόμενες ώρες- η Μόσχα φέρεται να έστειλε προσχέδιο στο Κίεβο με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντίμιτρι Πεσκόφ, αποκαλύπτοντας πως έχει αποσταλεί ένα “σαφώς διατυπωμένο και εμπεριστατωμένο” προσχέδιο στην ουκρανική κυβέρνηση, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει ξεκάθαρους διαπραγματευτικούς όρους προκειμένου να λήξει ο πόλεμος.

Η πλευρά μας παρέδωσε προσχέδιο στους Ουκρανούς, το οποίο περιλαμβάνει ξεκάθαρους όρους”, δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, τονίζοντας πως “η μπάλα είναι πια σε ουκρανικό γήπεδο”, για να καταλήξει στέλνοντάς την και επίσημα στην ουκρανική πλευρά: “Περιμένουμε την απάντησή τους”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης πως το Κίεβο δεν επιδιώκει να “ενδυναμώσει τη διαπραγματευτική διαδικασία”, αλλάζοντας διαρκώς τη θέση της, σε μία επανάληψη των “βελών” που είχε εξαπολύσει προς την ουκρανική κυβέρνηση και την Μεγάλη Δευτέρα λέγοντας: “Οι επαφές συνεχίζονται σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Δυστυχώς η ουκρανική πλευρά δεν είναι συνεπής ως προς τα σημεία που έχουν συμφωνηθεί”.

Υπενθυμίζεται πως, χθες, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας απηύθυνε νέο κάλεσμα στους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal της Μαριούπολης να καταθέσουν τα όπλα τους (μέχρι σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη).



Πηγή: news247.gr



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος