FOLLOW US: facebook twitter

Ριχτάρια Σαλονιού: Για το πιο ζεστό και φιλόξενο σπίτι του χειμώνα

Ημερομηνία: 07-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Μεταμορφώστε το σαλόνι σας σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο για το φετινό χειμώνα με ριχτάρια και διακοσμητικά μαξιλάρια! Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και είναι η ώρα για να αλλάξουμε τη διακόσμηση του σαλονιού από καλοκαιρινή σε χειμωνιάτικη. Στο κομμάτι αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα ριχτάρια σαλονιού και τα διακοσμητικά μαξιλάρια.

Ριχτάρια και μαξιλάρια είναι ότι πρέπει για ένα ζεστό χειμώνα, με χρώμα και φαντασία! Διαλέξτε χρώματα που σας φτιάχνουν τη διάθεση και σας χαλαρώνουν.  Αν αγαπάτε την πολυχρωμία, τότε μη διστάσετε να επιλέξετε 3 ή 4 χρώματα της ίδιας χρωματικής παλέτας – όλα παλ ή όλα ζεστά χρώματα- και να φτιάξετε ένα καινούριο σαλόνι για το χειμώνα που έρχεται!

Ριχτάρια Σαλονιού

ριχτάρια nef nefΡιχτάρια Nef-Nef Mendan για το Σαλόνι

Τι είναι το ριχτάρι

Το ριχτάρι είναι ένα υφασμάτινο κάλυμμα που απλώνεται στον καναπέ τόσο για διακοσμητικούς λόγους όσο και για λόγους προστασίας του επίπλου.

Ξεκίνησε από τη Γαλλία ως εσάρπα καναπέ σε διάσταση 130×180 για να δώσει στο χώρο του σαλονιού μια διαφορετική αισθητική.

Σε συνδυασμό με άλλα υφάσματα (κουρτίνες, τραβέρσες σαλονιού, καρέ, σεμέν) αλλά και σε συνδυασμό με τα χαλιά, μεταμορφώνει την εικόνα του χώρου του σαλονιού κάθε εποχή του χρόνου.

Τα διακοσμητικά μοτίβα διαφέρουν ανάλογα με την περίσταση. Έτσι μπορούμε να βρούμε ριχτάρια με boho, έθνικ, γεωμετρικά ή φλοράλ μοτίβα, ριγέ, πουά και μονόχρωμα σε πολλές διαφορετικές ποιότητες και διαφορετικές διαστάσεις.

Ριχτάρι ΚαναπέΡιχτάρια Καναπέ / Πολυθρόνας Gofis Home

Ψάχνω να βρω ποια διάσταση μου ταιριάζει:

Οι διαστάσεις καθορίζονται με βάση τις διαστάσεις των επίπλων του σαλονιού. Έτσι μπορείτε να βρείτε ριχτάρια για την πολυθρόνα σε διάσταση 170×180 και 180×180, για το διθέσιο καναπέ σε διάσταση 170×240 και 180×250, για τον τριθέσιο καναπέ σε διάσταση 180×280 και 180×310. Ακόμη μπορείτε να βρείτε ριχτάρια για τον τετραθέσιο καναπέ σας σε διάσταση 180×340 και 180×350.

Επιλέξτε 2 ριχτάρια εάν έχετε γωνιακό καναπέ, συνήθως σε μέγεθος για το τριθέσιο μέρος και ένα για το διθέσιο κομμάτι του καναπέ.

ριχτάρια nef nefΡιχτάρια Nef-Nef Villar για το Σαλόνι

Οι ποιότητες των υφασμάτων διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο των κλωστών που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής του ριχταριού. Έτσι μπορείτε να βρείτε ριχτάρια βαμβακερά ή σύμμικτα με αναλογία βαμβακερής ίνας με πολυεστερική ή σενίλ πολυεστερικά. Πάνω από όλα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα ριχτάρια σαλονιού είναι υφάσματα διακοσμητικά που για να μην γλιστράνε και τσαλακώνουν θα πρέπει και το ύφασμα του καναπέ που θα τοποθετήσετε το ριχτάρι να είναι τέτοιο που να βοηθάει ώστε αυτό να μην γλιστράει. Έτσι, σαλόνια με βαμβακερό ή σενίλ ύφασμα είναι κατάλληλα για να στρώσουμε τα ριχτάρια μας.

Ριχτάρι ΚαναπέGofis Home – Ριχτάρια Καναπέ / Πολυθρόνας  Ριχτάρια Σαλονιού Gofis Home Ριχτάρια Σαλονιού Gofis Home

Επιλογές υφασμάτων για τα χειμερινά μας ριχτάρια

Μοναδικό chenille, απαλό suede και πολυτελής γούνα είναι οι 3 πιο δημοφιλείς επιλογές για χειμερινά ριχτάρια.

Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε, θα αναλύσουμε παρακάτω τις ποιότητες.

Το chenille είναι το πιο δημοφιλές ύφασμα όσον αφορά τα χειμωνιάτικα ριχτάρια. Ανθεκτικό, απαλό και στητό θα αναδείξει υπέροχα τον καναπέ σας. Το chenille υφαίνεται από μια μίξη βαμβακιού με συνθετικό ύφασμα (συνήθως polyester ή ακρυλικό). Αν έχετε την επιλογή, προτιμήστε ριχτάρια με ακρυλικό chenille καθώς τείνουν να είναι πιο ανθεκτικά και βαριά.
Το νέο trend στα ριχτάρια chenille είναι τα ριχτάρια από smooth chenille, το οποίο έχει βελούδινη υφή.

Μερικές εταιρείες, όπως η Gofis Home και η Nef-Nef χρησιμοποιούν το smooth chenille για τις πιο πολυτελείς σειρές τους και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Το suede

Τα ριχτάρια από suede είναι ίσως η πιο στυλάτη επιλογή για το σαλόνι σας. Το φυσικό βάρος του υφάσματος κάνει το ριχτάρι να «στρώνει» τέλεια πάνω στον καναπέ και μειώνει την πιθανότητα να ξεστρωθεί. Το πιο μεγάλο πλεονέκτημα όμως ενός ριχταριού από ύφασμα suede είναι η φυσική στιλπνότητά του, που δίνει ένταση και ζωντάνια στα χρώματα και το κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει στον χώρο.

Αν επιλέξετε ένα ριχτάρι από suede δώστε μεγάλη προσοχή στις οδηγίες πλύσης, καθώς πολλά από αυτά χρειάζονται στεγνό καθάρισμα και πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία η επαφή με το νερό καθώς ενδέχεται να αφήσει στάμπες. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι το στεγνό καθάρισμα.

Η γούνα

Η γούνα μας αρέσει πολύ μόνο όμως όταν είναι οικολογική. Έτσι, τα ριχτάρια που επιλέγουμε φροντίζουμε να κατασκευάζονται εξ’ ολοκλήρου από συνθετική γούνα, η οποία είναι εξίσου μαλακή και ζεστή με την κανονική, χωρίς όμως να αποτελεί ζωικό παράγωγο.

Η γούνα είναι η πιο πολυτελής επιλογή για ριχτάρι και πραγματικά θα γεμίσει πολυτέλεια τον χώρο σας. Τα ριχτάρια από οικολογική γούνα είναι απαλά, ζεστά και πολύ βαριά, ούτως ώστε να στρώνουνε υπέροχα στον καναπέ και να αναδεικνύουν τη φόρμα του. Όπως και με τα suede έτσι και με τα γούνινα ριχτάρια θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στις οδηγίες συντήρησης για να αποφύγετε την πρόκληση βλάβης. Σε περίπτωση που ο καναπές σας είναι λευκός δερμάτινος, θα σας συμβουλεύαμε να αποφεύγατε τα γούνινα ριχτάρια και ιδίως τα σκουρόχρωμα, καθώς ενδέχεται με την τριβή να αφήσουν στάμπα πάνω στο δέρμα.

Xanthipress.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος