FOLLOW US: facebook twitter

«Rebecca» του Α. Χίτσκοκ στην Αμαλιάδα: Αύριο η προβολή από το Σχολαρχείον στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη

Ημερομηνία: 06-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την βραβευμένη με Όσκαρ καλύτερης ταινίας σκηνοθετημένη από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ «Rebecca» θα προβάλλει το Σχολαρχείο στο πλαίσιο των Κινηματογραφικών του Συναντήσεων,  αύριο Τετάρτη 7  Νοέμβρη στις 8 το βράδυ, στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας.

To ‘Ρεβέκκα’ (πρωτότυπος τίτλος: Rebeca) είναι μία αμερικανική ταινία μυστηρίου, παραγωγής 1940, σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ και βραβευμένη με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Το κινηματογραφικό αυτό έργο, παραγωγής του Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ, αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Δάφνη Ντι Μωριέ, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι Λόρενς Ολίβιε, Τζόαν Φοντέιν και Τζούντιθ Άντερσον.

Προτάθηκε για 11 βραβεία Όσκαρ, κέρδισε δύο κι αποτελεί τη μοναδική ταινία του Χίτσκοκ που κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Ο μετρ της αγωνίας υπήρξε άλλες πέντε φορές υποψήφιος, χωρίς επιτυχία και το 1967 η ακαδημία του παραχώρησε το τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά του στον κινηματογράφο. Η ταινία άνοιξε την πρώτη τελετή του Διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου το 1951.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος