FOLLOW US: facebook twitter

Ραντεβού σήμερα της Ο.Π Αμαλιάδας με το Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα

Ημερομηνία: 21-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα
Το στιγμιότυπο από την πρώτη συνάντηση της Ο.Π Αμαλιάδας με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη παρουσία βουλευτών της Ηλείας.

 

Νέο ραντεβού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αυτή τη φορά με τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα, θα έχει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, προκειμένου να θέσουν εκ νέου, 15 μέρες μετά την πρώτη συνάντησή τους με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη, τα προβλήματα των αγροτών του νομού.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, η νέα αυτή συνάντηση σε διάστημα λίγων ημερών στο υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης, αποτελεί ένα καλό σημάδι, για το ότι μπορεί να δρομολογηθούν λύσεις για τα πάγια προβλήματα του αγροτικού κόσμου του νομού, που μπορούν να δώσουν ώθησε στην τοπική αγροτική οικονομία. Η ατζέντα της συζήτησης δεν θα έχει μεγάλη διαφορά από την προηγούμενη φορά αφού έχει προηγηθεί το υπόμνημα των Ηλείων αγροτών με το οποίο ζητούν διαρθρωτικά μέτρα  που έχουν να κάνουν με τα βασικά προϊόντα του νομού, την βιομηχανική τομάτα, τη σταφίδα, την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων και την παραχώρηση στις νόμιμες ομάδες παραγωγών και τους συνεταιρισμούς, παλαιών αποθηκών του ΑΣΟ για να τις αξιοποιήσουν. Επίσης από τον υφυπουργό, θα ζητήσουν την ρύθμιση  ρύθμιση των χρεών των αγροτών και χαμηλότοκη χρηματοδότησή τους μέσα από νέο πιστωτικό ίδρυμα, αναδιάταξη και αναμόρφωση των διάσπαρτων δημοσίων γεωτεχνικών υπηρεσιών σε μια ευέλικτη ενιαία δομή και ακόμα θα τεθεί το αίτημα για αποζημίωση παραγωγών που οι καλλιέργειές του επλήγησαν από τις πρόσφατες υψηλές θερμοκρασίες την περασμένης εβδομάδας και που σύμφωνα με το έγγραφο που είχε στείλει η Ο.Π στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο ΕΛΓΑ της Πάτρας απορρίπτει τα αιτήματά τους με το πρόσχημα ότι η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 40ο κελσίου και δεν ήταν… καύσωνας, παρότι υπήρχε καταγεγραμμένη θερμοκρασία 39,8ο στο Καπελέτο και την Ν. Μανωλάδα που προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες.

Οψόμεθα λοιπόν για τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης της Ο.Π με τον υφυπουργό Κ. Σκρέκα, καθώς το προηγούμενο ραντεβού δεν έχει αποδώσει ως τώρα καρπούς…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος