FOLLOW US: facebook twitter

«Πυροβάτες και Τεχνουργοί»

Ημερομηνία: 25-06-2024 | Συντάκτης:

Διαβαίνοντας το κατώφλι της ποίησης στην Ανδραβίδα με την νέα ποιητική συλλογή του Ανδρέα Φουσκαρίνη

Διαβαίνοντας το  μαγευτικό κατώφλι της Ποίησης, με ιδιαίτερη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 22 Ιουνίου στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ανδραβίδας (σιδηροδρομικός σταθμός Ανδραβίδας) η λογοτεχνική βραδιά για την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Ανδρέα Φουσκαρίνη  «Πυροβάτες και Τεχνουργοί». Την βιβλιοπαρουσίαση διοργάνωσαν ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών και η Επιτροπή Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ανδραβίδας.

Για το βιβλίο μίλησαν οι φιλόλογοι Ευγενία Αδαμοπούλου και Μαργαρίτα Αργυράκη. Ποιήματα της συλλογής διάβασαν η Μπέττυ Αδαμοπούλου και η Φωτεινή Ασημακοπούλου. Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Αγγέλα Τζιούμα, επικεφαλής της Επιτροπής Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ανδραβίδας. Η συλλογή «Πυροβάτες και Τεχνουργοί» περιλαμβάνει 34 ποιήματα που μιλούν για τη σχέση του χρόνου με τον «δρόμο», την πορεία του ανθρώπου ατομικά και κοινωνικά και την αναζήτηση διεξόδου από τα σύγχρονα προβλήματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης  η Γεωργία Κακαλετρη αντιδήμαρχος Παιδείας και πολιτισμού και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γύφτοχτηστος αλλά και πολύς κόσμος. Ο Ανδρέας Φουσκαρινης γεννήθηκε και ζει μέχρι σήμερα  στην Ανδρβίδα, συνταξιούχος πλέον εκπαιδευτικός.  Εργάστηκε για 36 χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έφυγε από την υοηρεσία  ως διευθυντής του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας. Στο τέλος της εκδήλωσης, χάρισε  βιβλία του στο κοινό και στη βιβλιοθήκη.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τις φίλες και τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους τον δημιουργό Ανδρέα Φουσκαρίνη ενισχύοντας ταυτόχρονα τις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ανδραβίδας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών και όπως τόνισαν «Κρατάμε ως παρακαταθήκη την προτροπή του Ανδρέα Φουσκαρίνη από το ποίημά του ΤΟ ΤΡΕΝΟ:

«Άνθρωπε ζήσε το ταξίδι, τα υπόλοιπα δεν πιάνουν μια.

Αρκέσου σε αυτό που μπορείς να καταφέρεις

Ονειρέψου αυτό που δεν μπορείς και ζήσε.

Ζωή και θάνατος το ίδιο, το σχήμα κύκλος ολοκληρωμένος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot