FOLLOW US: facebook twitter

Πύργος: Το Περιβάλλον είναι ζωή… προστάτεψέ το!

Ημερομηνία: 07-06-2024 | Συντάκτης:

Συμβολική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  στην πλατεία Δικαστηρίων

Με μια συμβολική δράση τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (05/06) η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και ο «Κήπος του Νώε». Αυτό συνέβη το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2024 στον Πύργο και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Δικαστηρίων (Τάκη Δόξα).

Σε σημείο που είχε διαμορφωθεί καταλλήλως στους περαστικούς καθώς και στους θαμώνες των πέριξ της πλατείας café,  προσφέρθηκαν -από ομάδα εθελοντών- αρωματικά φυτά τοποθετημένα σε γλαστράκια. Εκατοντάδες περαστικοί δέχθηκαν με ευχάριστη έκπληξη το δώρο που τους προσφέρθηκε εκφράζοντας θετικές απόψεις για την συγκεκριμένη ενέργεια…

Ο επικεφαλής της συγκεκριμένης δράσης, Βαγγέλης Σταύρου δήλωσε σχετικά πως: ««Πρόκειται για μία δράση που γίνεται για να δείξουμε ότι πρέπει να αγαπάμε το περιβάλλον. Είναι μία πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας, που με αυτό τον τρόπο δείχνει και αυτός ότι αγαπάει το περιβάλλον και πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι για το καλύτερο, έτσι ώστε να προστατεύουμε το περιβάλλον του τόπου μας. Τα φυτά δίνονται δωρεάν στον κόσμο και είναι μία μεγάλη προσφορά της Μητρόπολης Ηλείας.

Ήταν μια συμβολική κίνηση με στόχο να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος, ξεκινώντας από τα μικρά και καθημερινά, αλλά τόσο σημαντικά για ένα καλύτερο αύριο.

Διοργανώσαμε την συγκεκριμένη δράση με την βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας πιστεύοντας πως από αύριο, οι πολίτες που πήραν τα -περίπου 700- γλαστράκια με τα αρωματικά φυτά θα είναι ακόμη πιο ευαισθητοποιημένοι απέναντι στη φύση και το Περιβάλλον και θα κάνουν ότι μπορούν για να την προστατεύσουν.

Και σε αυτή την προσπάθεια τους η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και ο Κήπος του Νώε» θα βρίσκονται δίπλα τους! 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος