FOLLOW US: facebook twitter

Πύργος: Συγχωνεύσεις τμημάτων & σχολικά κτίρια στο επίκεντρο-Κινητοποίηση εκπαιδευτικών & γονιών

Ημερομηνία: 04-10-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Με συνθήματα για ένα δημόσιο σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και ένα πανό που έγραφε «Κόψτε φόρους και τιμές- όχι τάξεις, δασκάλους και καθηγητές», εκπαιδευτικοί και γονείς προχώρησαν χθες το πρωι στον Πύργο σε κινητοποιήσεις για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Την κινητοποίηση συναποφάσισαν τα ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας με την συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων γονέων του δήμου Πύργου, καθώς έχουν γιγαντωθεί τα θέματα που αφορούν τις συγχωνεύσεις τμημάτων, την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, της καθαριότητας των σχολικών μονάδων, τις ελλείψεις σε υλικά καθαριότητας και γραφικής ύλης κ.α. Ειδικά τα τελευταία προέκυψαν με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών και πολλά σχολεία παρουσιάζουν τραγικές ελλείψεις σε υλικά καθαριότητας ακόμα και χαρτιά υγείας!


Στις 9 το πρωί πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία του Πύργου, με πρώτη στάση το δημαρχείο Πύργου όπου παρέδωσαν αντίστοιχο ψήφισμα καθώς ο δήμαρχος απουσίαζε εκτός νομού και την συνέχεια ακολούθησε πορεία με πρώτο σταθμό την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ Ηλείας Στέλλα Αναστασίου και του ΣΗΠΕ Μένια Παπουτσή μαζί με εκπρόσωπο του Συλλόγου γονέων, κατέθεσαν ψήφισμα στον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας κ. Ανδρέα Ζέρβα ο οποίος βρισκόταν σε σύσκεψη με σχολικούς συμβούλους και άκουσε εν τάχει τα αναφέρθέματα που του έθεσαν.

Προτεραιότητα δόθηκε στο μείζον θέμα της συγχώνευσης τμημάτων που με την έναρξη της νέας χρονιάς διαπιστώθηκε σε αρκετά σχολεία όλων των βαθμίδων. Ο κ. Ζέρβας αφενός δεν αποδέχθηκε τον όρο «συγχώνευση» και αφετέρου ανταπάντησε ότι το θέμα αυτό είναι ευθύνη της Περιφερειακής διεύθυνσης και όχι της Δευτεροβάθμιας αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα των εκπαιδευτικών και ο ψήφισμα που κατέθεσαν. Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ επισήμανε ότι δεν είναι ώρα να παιζουμε με τις λέξεις και υπάρχουν και στην Ηλεία αρκετά τμήματα που συγχωνεύτηκαν με υπεράριθμους μαθητές ακόμα και σε λυόμενες αίθουσες, όπου να συμβεί κάτι, όλοι οι αρμόδιοι θα μεταθέτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Στη συνέχεια με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου, κατευθύνθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας όπου αντιστοίχως κατέθεσαν ψήφισμα και τον Δ/ ντή κ. Αντρέα Καραντζά. Στο ψήφισμα που κατατέθηκε στο δήμο Πύργου και υπόψιν των Δ/ντών Εκπαίδευσης ζητούν μεταξύ άλλων να καλυφθούν άμεσα με μόνιμες προσλήψεις τα κενά και να σταματήσουν τώρα οι συγχωνεύσεις, να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, να δοθεί γενναία χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων ώστε να καλυφθούν ο ανάγκες των σχολείων, να αρχίσει άμεσα προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία για να ελεγχθεί η καταλληλότητα των κτιριακών υποδομών και γενικότερα να αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση των σχολείων που φέτος είναι πιο έντονη λόγω και της κατάργησης των σχολικών επιτροπών.

Γι αυτό και ζητούν επαναφορά των σχολικών επιτροπών και επαρκής χρηματοδότηση για την κάλυψη βασικών αναγκών, επαρκή παροχή γραφικής ύλης και υλικών καθαριότητας και δημιουργία περισσότερων χώρων άθλησης και πρασίνου στις σχολικές μονάδες
Ωστόσο εκπαιδευτικοί και οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δοθούν απτές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot