FOLLOW US: facebook twitter

Πύργος και Ήλιδα υποδέχονται το 21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Ημερομηνία: 30-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Σε κοινή πορεία για την παιδική και νεανική δημιουργία, για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την έκφραση των ονείρων  και των οραμάτων των παιδιών και των νέων βρίσκει για μια ακόμη χρονιά τους δήμους Πύργου και Ήλιδας η έναρξη του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας,. Οι δύο πόλεις γίνονται το επίκεντρο για την μεγαλύτερη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας, φιλοξενώντας τις ιδέες τους και τον ενθουσιασμό τους.

Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής χαιρετίζει με ιδιαίτερη χαρά το 21ο  Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους. «Ένα θεσμό που μας προτρέπει να ταξιδέψουμε στον κόσμο του κινηματογράφου. Μας επιτρέπει να συμμετέχουμε σε μια γνήσια πολιτιστική και καλλιτεχνική συνάντηση με διεθνή ακτινοβολία. Στόχος μας είναι η στήριξη θεσμών άμεσα συνδεδεμένων με τις τοπικές κοινωνίες και τις πολιτισμικές τους ανάγκες. Πολιτισμός με εξωστρέφεια, ευρηματικότητα, δημιουργικότητα. Σας ευχαριστούμε που όλα αυτά τα χρόνια διοργανώνετε με αγάπη, μεράκι και τόλμη αυτή τη ξεχωριστή γιορτή. Με σημαντικές προβολές, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις αγκαλιάζετε ανθρώπους από όλες τις γειτονιές του κόσμου. Ελπίζουμε σε καλή συνέχεια και ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο στο σπουδαίο έργο σας».

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τονίζει ότι στα 21 χρόνια απρόσκοπτης παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους όχι μόνο προσφέρει αλλά και αποτελεί πηγή έμπνευσης για δημιουργία, ανοίγοντας ορίζοντες στο νου και την προοπτική της νεολαίας. «Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ήλιδας θέλησε να αποτελέσει μέρος του μεγάλου αυτού θεσμού για ολόκληρη την Ηλεία, αγκαλιάζοντας ολόψυχα το Διεθνές Φεστιβάλ κι αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία του τμήματος “Kids and Docs”. Πρόκειται για σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που έχουν ως στόχο να αναδείξουν την προσπάθεια της Αμαλιάδας να μετατραπεί σε «πόλη του ντοκιμαντέρ», αλλά και ολόκληρου του Δήμου να χαρακτηριστεί κυψέλη δημιουργίας, έκφρασης και ψυχαγωγίας. Το φεστιβάλ και όσα αυτό πρεσβεύει  τα χρόνια της «ενηλικίωσής» του, ανοίγει μια ακόμα πόρτα στον πολιτισμό με επίκεντρο τη νέα γενιά. Μέσα από μια σειρά πλούσιων προβολών, εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, στους εφήβους και στους νέους να γίνουν λαμπαδηδρόμοι μιας πορείας σ’ έναν μαγευτικό δρόμο, γεμάτο περιπέτειες, εμπειρίες, δημιουργικότητα και φαντασία. Η επιρροή της ψηφιακής τεχνολογίας ανήκει πλέον στην καθημερινότητα όλων μας και το Φεστιβάλ επιτυγχάνει, κάθε χρόνο και περισσότερο, να αναδείξει την αισθητική διάσταση αυτής της τεχνολογίας και τον τρόπο μετατροπής της σε ένα εργαλείο δια βίου μάθησης, κοινωνικής παίδευσης και κατάρριψης προκαταλήψεων. Πλέον το Φεστιβάλ βάζει πλώρη και για νέους ορίζοντες, αφού με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτείας αποκτά το δικό του χώρο πολιτισμού, στη θέση που σήμερα βρίσκονται τα παλιά κτήρια των σταφιδαποθηκών του ΑΣΟ Πύργου. Εμείς παραμένουμε στο πλάι του Φεστιβάλ με όλες μας τις δυνάμεις, πάντα αρωγοί στο δρόμο των νέων που καλούνται στην πρώτη γραμμή, ώστε να ανοίξουν δικά τους πανιά προς την πρωτοπορία και να διαφυλάξουν τις πανανθρώπινες αξίες του πολιτισμού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος