FOLLOW US: facebook twitter

«Πύργος-Έργο Πολιτών» – Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Πύργου: Απουσία του Δήμου Πύργου-Να συμβάλλει στην σωστή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης

Ημερομηνία: 20-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Κύριε Δήμαρχε,

Η πανδημική κρίση έχει προκαλέσει τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή των πολιτών.

Σε αυτή την κρίση καλούνται όλοι οι θεσμικοί φορείς (Πολιτεία, Περιφέρεια, Δήμοι) να επιδείξουν τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που καθημερινά προκύπτουν.

Ένα από τα υφιστάμενα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν και η Πολιτεία και ο Δήμος είναι και ο εφοδιασμός με τον κατάλληλο τεχνολογικόεξοπλισμό (με Laptopή tablet) στην όλη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης που έχει κληθεί να διαχειριστεί εξαιτίας της μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων η εκπαιδευτική κοινότητα.

Λαμβάνοντας παράλληλα μέριμνα για δωρεάν και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο για όλους τους μαθητές.

Δυστυχώς, Κύριε Δήμαρχε, ο Δήμος μας έγινε σημείο αναφοράς με τις εικόνες ντροπής που προβλήθηκαν από όλα τα κεντρικά και περιφερειακά ΜΜΕ σχετικά με την τηλεκπαίδευση στην Κοινότητα Πεύκης του Δήμου μας.

Κύριε Δήμαρχε

Ως παράταξη σας καλούμε να προβείτε στις εξής συγκεκριμένες ενέργειες:

  1. Στην δημιουργία κόμβου ασύρματου δικτύου wi-fiσε όλες τις κοινότητες και στην πόλη του Πύργου όσον το δυνατόν μεγαλύτερης εμβέλειας. Άλλωστε αυτό ήταν και προεκλογικής σας δέσμευση που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχετε υλοποιήσει.
  2. Σύνδεση όλων των κοινοτικών καταστημάτων, κατά προτεραιότητα των ορεινών και ημιορεινών κοινοτήτων με το διαδίκτυο , που θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας .
  3. Τον εφοδιασμό των μαθητών όλων των βαθμίδων με πρώτο μας μέλημα των αδύναμων οικονομικά οικογενειών, με τεχνολογικό εξοπλισμό (laptopη tablet).

Σας καλούμε, κύριε Δήμαρχε , άμεσα να προχωρήσετε στην υλοποίηση των παραπάνω προτάσεών μας αφού και οικονομικά και διαδικαστικά ο Δήμος έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει.

Σημειώνοντας ότι για άλλα πιο επουσιώδη θέματα ο Δήμος δαπανά μεγάλα χρηματικά ποσά και ταυτόχρονα ακολουθεί διαδικασίες (προμήθειας-ανάθεσηςς) για άλλες δράσεις και μάλιστα με όχι απόλυτα νόμιμο τρόπο.

Για την παράταξη

Αντώνης Καράμπελας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος