FOLLOW US: facebook twitter

Πυργιώτικο Καρναβάλι: Φαντασμαγορική παρέλαση από 4000 καρναβαλιστές!

Ημερομηνία: 24-02-2025 | Συντάκτης:

Πλημύρισε από  ζωντάνια και χιλιάδες κόσμου  χθες  το απόγευμα η πόλη του Πύργου – Εξαιρετική παρουσίαση από τον Τάσο Πολυχρονίδη!

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Ένα αστείρευτο ποτάμι αποκριάτικης  διάθεσης   ξεχείλισε χθες το απόγευμα  τους κεντρικούς δρόμους του Πύργου, που ντύθηκε με τα χρώματα του κεφιού και της χαράς, στην μεγάλη φαντασμαγορική παρέλαση του Πυργιώτικου καρναβαλιού!

Πάνω από 4000 καρναβαλιστές χάρισαν ζωντάνια στην πόλη, με χορό, σερπαντίνες, μουσικές,  οργανωμένοι σε γκρουπ με πολύχρωμες και πρωτότυπες στολές γεμάτες φαντασία  και άλλοι τόσοι και πλέον θεατές απόλαυσαν το καρναβάλι της αγάπης! LOVE PYRGOS  το φετεινό του όνομα για τη πόλη που αγαπάμε!  Στην παρέλαση συμμετείχαν γκρουπ από τον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή, σχολεία, σύλλογοι, φροντιστήρια, café, αλλά και το ΕΕΕΕΚ Πύργου και το ΚΔΑΠ Ηλίανθος που με την παρουσία τους έστειλαν μήνυμα για ένα καρναβάλι χωρίς στερεότυπα και αποκλεισμούς, ανοιχτό σε όλον τον κόσμο!  Μάλιστα ανάμεσα στα γκρουπ αλλά και στους θεατές ήταν και πλήρωμα από την γειτονική Πάτρα!  Και τι δεν είδαμε στην παρέλαση! Ινδιάνους- το μεγαλύτερο γκρουπ- το Μαγεμένο Λαμπέτι, τα κουμπιά, τις νύφες, τα μαλλιά κουβάρια, τα στρουμφάκια και πολλά – πολλά άλλα πληρώματα!

Το συντονισμό και την παρουσίαση της καρναβαλικής παρέλασης είχε αναλάβει ο πολύ γνωστός σε όλους Πέτρος Πολυχρονίδης που άφησε για λίγο τον Τροχό της τύχης για να βρεθεί στο Πυργιώτικο καρναβάλι! Με φοβερό κέφι και με απίστευτο χιούμορ, έγινε ένα με τους καρναβαλιστές, διασκέδασε και χόρεψε μαζί τους και μας παρουσίασε τα πληρώματα των γκρουπ, μαζί με τον δήμαρχο Στάθη Καννή που ευχήθηκε στον κόσμο, θεατές και καρναβαλιστές να περάσουν όμορφα και να φροντίζουν όλοι μαζί, να κρατάμε την πόλη ζωντανή!   

Η εκκίνηση δόθηκε στις 4 το απόγευμα- με τον καιρό να είναι έτοιμος για ψιχάλα που τελικά δεν έπεσε-από το παλιό Νοσοκομείο και η Καρναβαλική παρέλαση έγινε στην οδό Μανωλοπούλου που πλημμύρισε από κόσμο σε όλο το μήκος του δρόμου. Την παρέλαση άνοιξε η βασίλισσα του καρναβαλιού που πέταγε σερπαντίνες και καραμέλες στον κόσμο, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν το τραγούδι «Στου Πύργου το καρναβάλι» από την Χαρά Σκουλαρίκου και ακολούθησαν βραζιλιάνικοι αποκριάτικοι ρυθμοί που παρέσυραν σε χορευτικούς ρυθμούς  καρναβαλιστές και θεατές!  Έτσι για λίγες ώρες, ο Πύργος μετατράπηκε στην πρωτεύουσα του κεφιού, της δημιουργίας και της καρναβαλικής έκφρασης! Χαμόγελα,  ενθουσιασμός, φρεσκάδα και αισιοδοξία κόντρα στη γενική μιζέρια! 

Μετά το τέλος  της παρέλασης το κέφι συνεχίστηκε με OPEN πάρτι στην κεντρική πλατεία Πύργου, με μουσικές από τοπικούς DJ΄S με χορό και διασκέδαση, αφού εκεί κατευθύνθηκε σχεδόν το σύνολο των καρναβαλιστών!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia