FOLLOW US: facebook twitter

Πυρκαγιά στην ορεινή Ολυμπία: Κάηκαν 10 στρέμματα αναγεννημένης έκτασης στη Βύλιζα

Ημερομηνία: 02-09-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”95861″ img_size=”full”][vc_column_text]Συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις Πεύκες (Βύλιζα) του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στον δρόμο από Λάλα προς Ολυμπία.

Το σημείο ήταν ιδιαίτερα επίφοβο για την εξάπλωση της πυρκαγιάς, ωστόσο η Πυροσβεστική  και εθελοντικές ομάδες κινήθηκαν αστραπιαία και απέτρεψαν τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης, με την καθοριστική συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Στο σημείο επιχείρησαν 22 πυροσβέστες, 8 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, τρία αεροσκάφη Canadair ένα αεροσκάφος PZL και το ελικόπτερο Erickson, οχήματα και άνδρες της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας “ΔΙΑΣ” Αρχ. Ολυμπίας και ιδιώτες με υδροφόρα οχήματα. Παρών ήταν και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκαν περίπου 10 στρέμματα αγεννημένης έκτασης με σχετικά χαμηλή βλάστηση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot