FOLLOW US: facebook twitter

«Ψηφίστε μας γιατί…»

Ημερομηνία: 16-05-2023 | Συντάκτης:

Οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών Ηλείας τεσσάρων κομμάτων επιχειρηματολογούν υπέρ της στήριξής τους από τους πολίτες

-Μιλούν στην «Πρωινή» ο Γ.Λαμπρόπουλος (ΝΔ), ο Π.Φλεβοτόμος (ΣΥΡΙΖΑ), Δ.Βάλαρης (ΠΑΣΟΚ) και Χρ. Γιάνναρος (ΚΚΕ)

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει και τα κομματικά επιτελεία στην Ηλεία εργάζονται σε πυρετώδη ρυθμό για να πείσουν τους ψηφοφόρους να τους προτιμήσουν. Τα εκλογικά κέντρα είναι έτοιμα, η διανομή φυλλαδίων και ψηφοδελτίων γίνεται σε καθημερινή βάση, ενώ οι υποψήφιοι βουλευτές είναι σε ασταμάτητες περιοδείες.

Οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων είναι επιφορτισμένοι με το σύνθετο έργο του συντονισμού όλων των στελεχών, ώστε όλα να κυλήσουν ρολόι και η προεκλογική εκστρατεία να είναι όσο το δυνατόν πιο στοχευμένη, αποτελεσματική και επιτυχημένη.

Στο πλαίσιο αυτό, η «Πρωινή» ζήτησε από τους γραμματείς τεσσάρων κομμάτων την άποψή τους για το πώς είναι το προεκλογικό κλίμα, για το αν ο κόσμος συμμετέχει ενεργά και για ποιο λόγο να ψηφίσουν οι πολίτες την παράταξη που εκπροσωπούν.

Ο γραμματέας της ΔΕΕΠ Ηλείας, Γιώργος Λαμπρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» πως είναι σε εγρήγορση όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία και δίνουν τη μάχη για τη νίκη.

«Είμαστε σε φουλ ρυθμό καθημερινά. Μοιράζουμε ψηφοδέλτια, ορίζουμε τους εκλογικούς αντιπροσώπους για τα εκλογικά τμήματα την ημέρα των εκλογών, διανέμουμε φυλλάδια των υποψήφιων βουλευτών και ψηφοδέλτια. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους ετεροδημότες, καθώς παίρνουν τηλέφωνα και ζητάνε πληροφορίες για τη μετακίνησή τους και πώς μπορούν να ψηφίσουν. Το κλίμα είναι καλό και υπάρχει αισιοδοξία ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ξανά πρώτη και στην Ηλεία και σε όλη την Ελλάδα και ότι θα έχουμε ξανά κυβέρνηση αυτοδύναμη με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε και στη συνέχεια απάντησε στο ερώτημα γιατί κάποιος να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

«Ψηφίζουμε για τη σταθερότητα της χώρας. Η Ελλάδα προχωράει με σταθερά βήματα σε ανοδική πορεία, παρά τα κάποια λάθη και τις όποιες αστοχίες μπορεί να υπήρξαν. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική αξιόπιστη επιλογή για τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή, δεν ξέρουμε ούτε ποια κόμματα θα κυβερνήσουν ούτε ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει χρόνος για πειράματα, πρωθυπουργός ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  ο οποίος δεσμεύτηκε το 2019 για το ξεμπλοκάρισμα της κατασκευής της Πατρών Πύργου και το έκανε πράξη. Ο κόσμος της Ηλείας ξέρει και θα πράξει σωστά και τώρα», υπογράμμισε.

Π. Φλεβοτόμος: «Με τη ΝΔ η Ηλεία υποβαθμίστηκε πλήρως»

Ο Συντονιστής της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, δήλωσε στην «Πρωινή» πως υπάρχει κλίμα θετικό και πως προκύπτει αξιοσημείωτη ανταπόκριση από τον κόσμο στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη.

«Σε κάθε περιοδεία που κάνουμε στην Ηλεία, διαπιστώνουμε ισχυρή ανταπόκριση από τους πολίτες. Είμαστε αισιόδοξοι πως ο νομός παραδοσιακά θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσιπρα και θα είμαστε πρώτο κόμμα με σημαντική διαφορά. Ο κομματικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος, έχουν συμπληρωθεί οι εκλογικοί αντιπρόσωποι σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται με αδιάκοπο ρυθμό η διανομή ψηφοδελτίων από τα εκλογικά κέντρα και τα γραφεία του κόμματος», τόνισε και στη συνέχεια απάντησε στο ερώτημα για ποιο λόγο να ψηφίσει κάποιος ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος της Ηλείας μπορεί να κρίνει και να αξιολογήσει τα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας σε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Τους έταξαν αναβάθμιση το 2019 και τελικά είδαμε τη χειρότερη υποβάθμιση που έχει ζήσει ποτέ η Ηλεία. Από πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια ο νομός έχασε νοσοκομεία, πανεπιστήμια, στις μεταφορές, οι αγρότες εγκαταλείφθηκαν, οι πυρόπληκτοι ακόμα περιμένουν, ενώ στον τουρισμό τίποτα. Η Ηλεία αντιμετωπίστηκε πολύ εχθρικά από τη Νέα Δημοκρατία, ίσως επειδή παραδοσιακά ψηφίζει δημοκρατικά και επειδή οι πολίτες δείχνουν προτίμηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτά και μ΄αυτά όμως, οι πολίτες όλων των πόλεων και των χωριών της Ηλεία ζημιώθηκαν και όχι μόνο ανάπτυξη δεν βλέπουμε, αλλά πάμε ακόμα χειρότερα. Μόνη λύση η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, για να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας και να ξαναμπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και να βγούμε από την απομόνωσης. Το ψηφοδέλτιο της Ηλείας είναι δυνατό και ισχυρό», επισήμανε.

Δ. Βάλαρης: «Στόχος μας το 20%»

Ο Γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Βάλαρης, τόνισε στην «Πρωινή» πως το κλίμα για το κόμμα στην Ηλεία είναι αισιόδοξο και ο πήχυς έχει ανέβει ψηλά για την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής.

«Είναι πάρα πολύ καλό το κλίμα και αυτό φαίνεται από τα κλιμάκια που περιοδεύουν σε όλη την Ηλεία, καθώς και στις συγκεντρώσεις των υποψηφίων βουλευτών του νομού, οι οποίες είναι πολυπληθείς και δυναμικές σε κάθε περιοχή. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν η μεγαλύτερη στον νομό από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που ήρθαν και μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στην Ηλεία. Μια σύγκριση από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί, πείθει και τον πιο δύσπιστο. Εκτιμούμε ότι το ποσοστό θα είναι το μεγαλύτερο δυνατό.  Ο στόχος είναι το 20% και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι θα το πετύχουμε», επισήμανε.

 Όσον αφορά την οργανωτική διάταξη, η Νομαρχιακή Επιτροπή της Ηλείας έχει δημιουργήσει τέσσερα γραφεία στην Ηλεία (Πύργος, Λεχαινά, Κρέστενα, Πανόπουλο) για να διευκολύνει τους πολίτες και να λειτουργήσει καλύτερα το κόμμα ενόψει εκλογών.

«Οργανωτικά είμαι σε πλήρως ανεπτυγμένη διάταξη, με ψηφοδέλτια, φυλλάδια και τους εκλογικούς αντιπροσώπους για την ημέρα των εκλογών. Τα γραφεία είναι ανοιχτά για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας», δήλωσε.

Στο ερώτημα γιατί να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Βάλαρης απάντησε:

«Μετά από 8 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία, ο ελληνικός λαός πλέον έχει μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας και αυτή η πρόταση είναι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η παράταξή μας, πέραν της αλλαγής στην ηγεσία με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αλλαγή πορείας της χώρας και πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός αυτό στις 21 Μαΐου θα το στηρίξει έμπρακτα και θα το ψηφίσει».

Χρ. Γιάνναρος: «Όλα τούμπα με ισχυρό ΚΚΕ»

Το ΚΚΕ παραμένει διαχρονικά ισχυρό οργανωτικά και ο κομματικός μηχανισμός του ήταν έτοιμος εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τα ψηφοδέλτια ανακοινώθηκαν εγκαίρως, οι εκλογικές επιτροπές συγκροτήθηκαν τάχιστα και ξεκίνησαν οι περιοδείες σε όλη την Ηλεία με ταυτόχρονη πραγματοποίηση συγκεντρώσεων.

Ο γραμματέας της ΤΕ Ηλείας και υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Γιάνναρος δήλωσε πως το ΚΚΕ είναι σε διαρκή επαφή με τους πολίτες και τα λαϊκά στρώματα, σε καθημερινή βάση, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι η έκπληξη των εκλογών με την επίδοσή του. «Μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών και αυτό που βγαίνει από την καθημερινή επαφή με τον κόσμο είναι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, να κάνουμε την έκπληξη, να τους αιφνιδιάσουμε με μεγάλο ποσοστό του ΚΚΕ. Αυτό δείχνει η συμμετοχή του απλού κόσμου στις καθημερινές συγκεντρώσεις στο νομό, ο νέος κόσμος που ήρθε στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πύργο και οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Όμως πρώτα και κύρια αποδεικνύεται από την καθημερινή επαφή με τον απλό κόσμο στις γειτονιές, στα χωριά, στους χώρους δουλειάς. Και αυτό που έρχεται είναι ότι και με την ψήφο μας την άλλη Κυριακή μπορούμε να βάλουμε STOP στη λογική πάμε και όπου βγει, να βάλουμε την δικιά μας πινελιά και κάνουμε πράξη τους στοίχους του Κώστα Βάρναλη:  εάν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς. Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος μας να τα φέρουμε όλα τούμπα με ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος