FOLLOW US: facebook twitter

Ψήφισμα ενάντια στην συγχώνευση τμημάτων στα ΓΕΛ Ανδραβίδας και Λεχαινών

Ημερομηνία: 12-09-2024 | Συντάκτης:

Έκτακτη συνεδρίαση χθες το βράδυ του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας Κυλλήνης

Στην έκδοση ψηφίσματος κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων των ΓΕΛ Ανδραβίδας και Λεχαινών, προχώρησε στη χθεσινοβραδινή του έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας Κυλλήνης, ζητώντας την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης απόφασης.

Στη διάρκεια του τονίστηκε πως η νομοθεσία δεν προβλέπει τμήματα μεγαλύτερα των 27 μαθητών στο Γυμνάσιο και στην Γ Λυκείου 25 και πως στην συγκεκριμένη περίπτωση των δυο Λυκείων του Δήμου, τώρα, τηρείται απαραίτητα «και η οδηγία που έχει σταλεί με μεγάλη καθυστέρηση (μετά τον Ιούλιο) ενώ ήδη είχε  γίνει ο προγραμματισμός των σχολείων είναι να μην υπερβεί κανένα σχολείο αυτό το όριο. Εφαρμόζοντας αυτή τη νομοθεσία Τμήματα που ήταν των 12 μαθητών και των 13 μαθητών συνενώνονται για να γίνουν 24 ή 25 οι μαθητές.  Δεν μπορεί να λειτουργεί Τμήμα με λιγότερους από 15 μαθητές. Όπου υπάρχουν παραπάνω μαθητές, λόγω μετεγγραφών, εγγραφών εκπρόθεσμων κλπ θα πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα από τους Διευθυντές ώστε οι μαθητές να είναι μέσα στο όριο” αναφέραν.

Όσο αφορά τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης επηρεάζονται δύο (2) τμήματα της Γ΄Λυκείου στο ΓΕΛ Λεχαινών και ένα (1) τμήμα της Γ΄Λυκείου στο ΓΕΛ Ανδραβίδας. Συγκεκριμένα έχει να κάνει με την κατάργηση των ομάδων προσανατολισμού των θετικών σπουδών και του τμήματος υγείας, συνολικού αριθμού παιδειών εννέα (9)  του ΓΕΛ Λεχαινών και ένα τμήμα στη Γ΄Λυκείου στο ΓΕΛ Ανδραβίδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών, συνολικού αριθμού παιδειών έξι (6).

Το ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης εκφράζει την αντίθεσή του με την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που οδηγεί σε συγχώνευση δεκάδες τμήματα σχολείων κυρίως στην Πρωτοβάθμια αλλά και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που επηρεάζει και σχολικές μονάδες στον Δήμο μας.

Η Απόφαση ελήφθη αιφνιδιαστικά εν μέσω θερινών διακοπών, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή ενημέρωση προς τους Δήμους.

Η κυβέρνηση βλέπει την εκπαίδευση ως κόστος, σε βάρος της ποιότητας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των μαθητών και των σχολείων μας.

Η απόφαση αυτή οδηγεί σε συγχωνεύσεις τμημάτων κυρίως δευτέρας και τρίτης τάξης των λυκείων του Δήμου μας είναι αντιπαιδαγωγική, καθώς δημιουργεί υπεράριθμα τμήματα για τους μαθητές, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις διαγνώσεις για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις ενώ θα αναστατώσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που σε πολλές περιπτώσεις θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο λόγω υπεραριθμίας. Για τον λόγο αυτό ζητάμε την απόσυρσή της».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot