FOLLOW US: facebook twitter

Ψηφιακοί «ουραγοί» οι επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 24-04-2020 | Συντάκτης:

-Λιγότερες από χίλιες έχουν τη δυνατότητα διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών

Την ανάγκη ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας κατέδειξε η πανδημία του κορονοϊού, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μόλις το 0,8% των 97.639 επιχειρήσεων της περιφέρειας διαθέτει τη δυνατότητα διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Δεδομένου ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού, θα αργήσουν να αρθούν πλήρως, ειδικά αν το φθινόπωρο επέλθει νέο κύμα διασποράς του ιού, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναπτύξουν περισσότερο τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές και να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους υπηρεσίες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, Νίκος Καρυώτης, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η πανδημία του κορονοϊού διαμορφώνει νέες συνθήκες που πρέπει να λάβουν υπόψη οι επιχειρήσεις για να κάνουν τα επόμενα βήματα.

«Σίγουρα η περιπέτεια αυτή έχει αφήσει κάποια μαθήματα στις επιχειρήσεις σχετικά με τις μελλοντικές κατευθύνσεις. Ζούμε ήδη σε μια ψηφιακή εποχή και νομίζω ότι σταδιακά θα πρέπει να εξετάσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για το ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσα από τεκμηριωμένες μελέτες σχετικά με τη βιωσιμότητά του. Έχει σημασία να δούμε τις δυνατότητες που έχουν οι επαγγελματίες στην Ηλεία και γενικότερα στην Ελλάδα, διότι οι φυσικές επιχειρήσεις είναι αυτές που δημιουργούν τη σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη και παράγουν εισόδημα και θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ. Καρυώτης.

Ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ηλείας, Διον. Χαμεζόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» πως η Ελλάδα είναι ψηφιακά πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ ακόμα πιο πίσω είναι η Ηλεία. «Οι επιχειρήσεις του νομού δεν έχουν εκσυγχρονίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους και είναι πίσω από την υπόλοιπη χώρα. Σήμερα μεγάλο μέρος της εμπορικής δραστηριότητας διεξάγεται ηλεκτρονικά και ίσως η πανδημία αποτελέσει την αφορμή για να γίνουν ψηφιακά άλματα. Είναι εκ των ων ουκ άνευ αυτή η κατεύθυνση, διότι συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται σταδιακά», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος