FOLLOW US: facebook twitter

Ψηφιακή ανάδειξη για το Χλεμούτσι

Ημερομηνία: 09-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Πρόταση από τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε πρόγραμμα για το 1821

Πρόταση για την ανάδειξη του Χλεμουτσίου και της ιστορίας της περιοχής στα χρόνια της Επανάστασης μέσω της σημερινής τεχνολογίας θα υποβάλει στο πρόγραμμα δράσεων και έργων στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021», το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών.

Τη σχετική μελέτη έχει συντάξειη τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και στόχος της δράσης είναι να συμβάλει στην προβολήκαι την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, την ψηφιακή καταγραφή του συνόλου τωνιστορικών γεγονότων της εποχής, την αναβάθμιση της πολιτιστικής εξωστρέφειας του Δήμου, τουριστικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό όφελος για τον Δήμο. Η συνολική δράση θα βασίζεται σε ένα θεματικό διαδικτυακό πολιτιστικό portal, το οποίο θα αναπτυχθεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και διαδραστικό υλικό που θα εξιστορεί γεγονότα με τρόπο καινοτόμο, στην σύγχρονη εποχή.

Η πρόσκληση περιλαμβάνει δράσεις και έργα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ειδικότερα την Ίδρυση και δημιουργία νέων Μουσείων και μονίμων Εκθέσεων – Ψηφιοποίηση ιστορικών αρχείων, μουσειακού αποθέματος και πολιτιστικής κληρονομιάς – Εκπαιδευτικές δράσεις με ψηφιακές εφαρμογές – Λοιπές δράσεις με πολιτιστικό, τουριστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Σκοπός είναι η ανάδειξη του ιστορικού έπους μέσω έργων και δράσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στην Ελλάδα του 2021, η αξιοποίηση των σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση των τεκμηρίων της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας του 1821, συμβάλει στην προστασία, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού. Στην Ελλάδα του 2021, ο πολιτισμός αναδεικνύεται σε κεντρικό πυλώνα αξιοποίησης των τεχνολογιών της σύγκλισης με σημαντικότερα πεδία εφαρμογής την ανάπτυξη νέων τρόπων προσέγγισης του πολιτιστικού αγαθού μέσω της χρήσης των τεχνολογιών της πληροφορίας και την ανάπτυξη καινοτόμων πολιτιστικών προϊόντων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος