FOLLOW US: facebook twitter

“Ψέμα στο ψέμα”- Οι “ερασιΤΕΧΝΕΣ” Αμαλιάδας ξαναχτυπούν!

Ημερομηνία: 21-01-2022 | Συντάκτης:

Πρεμιέρα της νέας τους θεατρικής παράστασης στις 28 Ιανουαρίου στον Πολυχώρο με μια κωμωδία του Antoni Nilson σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Δύο… Άγγλοι αστυνομικοί καβάλα στα άλογά τους, έκαναν την εμφάνισή τους στην Αμαλιάδα, “εποπτεύοντας” το κτίριο του Πολυχώρου Πολιτισμού Ήλιδας, εξάπτοντας την περιέργεια των περαστικών που σταματούσαν και φωτογράφιζαν το σκηνικό κι αναρωτιόταν τι ακριβώς γίνεται εδώ! Απέκτησε η Αμαλιάδα έφιππη αστυνομία; Ομολογώ πολύ… προχωρημένη σκέψη, όμως άλλη ήταν η πραγματικότητα τελικά γιατί πίσω από αυτήν την σκηνή, κρυβόταν η Θεατρική Ομάδα “ερασιΤΕΧΝΕΣ” Αμαλιάδας που κινηματογραφούσε το ευφυές τρέιλερ της νέας της θεατρικής παράστασης, την μαύρη κωμωδία “ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ” του Antoni Nilson που κάνει πρεμιέρα στον Πολυχώρο την επόμενη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Χάρη Κότσιφα.

Οι “ερασιΤΕΧΝΕΣ” ξαναχτυπούν, πιο αποφασισμένοι από ποτέ, πιο επίμονα από ποτέ, με όπλο την αλήθεια που βασίζεται πάνω σε … ψέματα! Η συνέχεια επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στους θεατές, σε μια παράσταση όπου το γέλιο που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη αυτήν την εποχή, λειτουργεί θεραπευτικά και λυτρωτικά, ξορκίζοντας τον κορονοϊό! Η θεατρική ομάδα είναι πανέτοιμη για να ανέβει ξανά στη σκηνή, σε ένα έργο για το οποίο προετοιμάζεται εδώ και καιρό, με εντατικές πρόβες στο νέο της ραντεβού με το κοινό, ενώ ήδη ολοκληρώθηκαν τα δύο σκηνικά στα οποία θα εκτυλίσσεται το έργο.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για μια φάρσα με στοιχεία μαύρης κωμωδίας που ο ίδιος ο συγγραφέας δεν περίμενε ότι θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία. Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά στο Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου στις 23 Νοεμβρίου 2002.

Δύο αστυνομικοί αναλαμβάνουν το δυσάρεστο καθήκον να ενημερώσουν παραμονή Χριστουγέννων ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ότι η κόρη τους σκοτώθηκε σε τροχαίο. Το ζευγάρι όμως αντιλαμβάνεται ότι οι αστυνομικοί μιλούν για τη Μιμίκα, τη σκυλίτσα τους που έχει χαθεί. Η κ. Κόνερ βρίσκεται σε σύγχυση και προκαλούνται διάφορα κωμικοτραγικά επεισόδια, είτε με τους αστυνομικούς, είτε με την Γκόρνια (αναρχική που κυνηγάει έναν παιδόφιλο), είτε με τον σύζυγό της Μπαλτάζαρ. Το τέλος αυτής της δύσκολης ανακοίνωσης θα δοθεί με μια αναπάντεχη άφιξη.

Χ. Κότσιφας: “ Θέλουμε να φέρουμε στον κόσμο σκηνές χαλάρωσης και γέλιου”

Ο σκηνοθέτης Χάρης Κότσιφας μιλώντας για την παράσταση και την επιλογή του έργου αναφέρει: “Αυτή η κατάσταση, που ζούμε εδώ και δυο χρόνια, μας έμαθε πως πρέπει να αρπάζουμε κάθε στιγμή από τη ζωή μας και να της προσθέτουμε αξία. Οφείλουμε, λοιπόν, να τους δώσουμε μεγαλύτερη σημασία και να αγωνιζόμαστε συνεχώς για αυτά.

Με αυτήν τη λογική σκεφτήκαμε και εμείς οι ερασιΤΕΧΝΕΣ με όλα τα μέτρα, αλλά και πολλή αγάπη, βρεθήκαμε φέτος, πιο κοντά από ποτέ, ο ένας δίπλα στον άλλο και στήσαμε τούτη την παράσταση, για να φέρουμε σε όλους στιγμές χαλάρωσης και γέλιου, που τόσο μας λείπουν. Σκεφτήκαμε να ανεβάσουμε τη φάρσα, με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, του Άντονυ Νίλσον «Ψέμα στο Ψέμα» . Πρόκειται για μια καλογραμμένη κωμωδία, με έντονο ρυθμό και πολλές ανατροπές και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια παράσταση γρήγορη, εύστροφη και κωμική .

Στόχος μας ήταν μέσα από τη σκηνοθεσία να αναδειχθεί η τρυφερότητα του αγνού και απλού ανθρώπου, απέναντι στον πανικό και την μεγαλοποίηση των πραγμάτων της εποχής. Στην στιγμή της μεγάλης κορύφωσης του έργου, επιχειρήσαμε να φανερώσουμε τον εσωτερικό κόσμο των ηρώων, μιας και πιστεύουμε πως ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του σκέψεις, τις οποίες φανερώνει αργά ή γρήγορα, προκειμένου να λυτρωθεί. Θέλαμε να «παντρέψουμε» την τρυφερότητα με το χαμόγελο και τη συγκίνηση με το άφθονο γέλιο . Αλήθεια, εσείς τι θα προτιμούσατε; Μια δυσάρεστη αλήθεια ή ένα ευχάριστο ψέμα;”

Παίζουν με σειρά εμφάνισης

Αστυνόμος Μπλάντ: Θανάσης Λυκογιάννης
Αστυνόμος Γκόμπλερ: Παναγιώτης (Tάκης) Ηλιόπουλος
Περίεργος: Ευτυχία Κυβρακίδου
Γκόρνια: Ντέμη Κότσιφα
Γκάρσον: Ελένη Κορδαλή
Μπαλτάζαρ: Νίκος Κώνστας
Ιερέας: Ηλίας Καπετανάκος
Κάρολ Α: Αργυρώ Αντωνοπούλου
Κάρολ Β: Χαρά Μπέκιου

Κρατήσεις θέσεων

Η παράσταση θα παίζεται καθημερινά ( εκτός Τρίτης) έως τις 6 Φεβρουαρίου στον Πολυχώρο Αμαλιάδας. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία κι επειδή το επιτρεπόμενο όριο θεατών είναι το 1/3 της χωρητικότητάς του , κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6973234072.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος