FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρούν οι διαδικασίες για την πληρωμή των παραγωγών – Αρχές Ιουλίου το υπόλοιπο 30% των στρεμματικών ενισχύσεων για το 2018

Ημερομηνία: 22-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Οικονομία

Το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου αναμένεται να καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ το 30% των αποζημιώσεων για το έτος 2018, καθώς αυτή την στιγμή η αναθεώρηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Ήδη χθες ο ΕΛΓΑ καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 5.366.500,74 ευρώ σε συνολικά 5.457 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, που αφορούν κυρίως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος ζημιάς 2018.

Όσον αφορά στο 30% που υπολείπεται, ήδη έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες, και μέχρι το τέλος του μηνός, το αργότερο αρχές Ιουλίου πρόκειται να καταβληθεί στους δικαιούχους παραγωγούς.

Χρειάστηκε όμως ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει στην πρώτη αναθεώρηση του προϋπολογισμού του έτους 2019, λόγω του μεγάλου όγκου αποζημιώσεων που πρέπει να καταβληθούν στον τομέα της φυτικής παραγωγής. Με απόφαση του Δ.Σ. η αναθεώρηση εγκρίθηκε στις 31/5, και προβλέπει τη μόχλευση επιπλέον 42 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό. Με δεδομένο ότι η απόφαση έγκρισης πρέπει να περάσει πρώτα από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, έως το τέλος του Ιουνίου – αρχές Ιουλίου εκτιμάται και η καταβολή του 30% των αποζημιώσεων στο τομέα της φυτικής.

Ypaithros.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος