FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρά η ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού Βάρδας

Ημερομηνία: 28-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”90435″ img_size=”full”][vc_column_text]Τις διαδικασίες ανέγερσης του νέου κτιρίου που θα στεγάσει τον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό Βάρδας, δρομολογεί η δημοτική αρχή Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1,59 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,14 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από δημόσιους πόρους του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Το υπόλοιπο πόσο των 445. 700 ευρώ αναμένεται να καλυφθεί από πόρους του δήμου, μέσω της χορήγησης επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από την Εθνική Τράπεζα, αφού πρώτα πρέπει να απορροφηθούν οι πόροι του προγράμματοςκαι μετά να χρησιμοποιηθούν οι πόροι των υπόλοιπων πηγών χρηματοδότησης του δήμου.Πριν από την εκταμίευση του δανείου θα ληφθεί γνωμάτευση για το εύλογο του κόστους του έργου και πιστοποίηση προόδου εργασιών σε 71% του συνολικού κόστους. Η εκταμίευση θα γίνεται σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την απόφαση και εισηγείται θετική ψήφο προς το δημοτικό συμβούλιο για τη σύναψη του δανείου.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφανείας 1.079,11 τ.μ., το οποίο ευρίσκεται εντός σχεδίου πόλης, στο νοτιοδυτικό άκρο του δημοτικού διαμερίσματος της Βάρδας. Η έκταση αυτή, που αποτελεί τμήμα έκτασης πρασίνου, έγινε δωρεά στον πρώην Δήμο Βουπρασίας  με σκοπό την απόδοσή του σε κοινωφελείς χρήσεις. Η κάλυψη του κτιρίου είναι 617,30 τ.μ. Το εμβαδόν δόμησης σύμφωνα με την άδεια 72/2017 που εκδόθηκε από το Τμήμα Αδειών Δόμησης του Δήμου Ήλιδας είναι 553,42 τ.μ.Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες στα παιδιά που θα φιλοξενεί για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας και θα εξασφαλίζει την υγιεινή και ασφαλή παραμονή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ηλικίας φιλοξενουμένων παιδιών, με την κατάλληλη μέριμνα για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και υγιεινή ανάπτυξη των παιδιών και παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης και υποστήριξης στις οικογένειές τους.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot