FOLLOW US: facebook twitter

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου «EL SISTEMA -ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΖΩΕΣ»

Ημερομηνία: 15-11-2023 | Συντάκτης:

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση διοργανώνει  (ΑΡΠΑ Καθηγητών Ν. Ηλείας) την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον Πύργο, στην αίθουσα της ΚΕΔΕ (απέναντι από την Εφορία), εκδήλωση αφιέρωμα για το Πολυτεχνείο με την προβολή του  εξαιρετικού ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «EL SISTEMA ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΖΩΕΣ».

Ένα απόγευμα του 1975 σε ένα γκαράζ του Καράκας της Βενεζουέλας, ο 36χρονος τότε καθηγητής μουσικής και οικονομολόγος José Antonio Abreu ξεκίνησε μια σταυροφορία που φαινόταν απολύτως ουτοπική. Να σώσει όσα περισσότερα παιδιά μπορεί από τη φτώχεια, τους δρόμους και την εγκληματικότητα, μαθαίνοντας τους, δωρεάν, κλασική μουσική και κάνοντάς τα μέλη μιας κλασσικής συμφωνικής ορχήστρας.«Τίποτα σαν την πρώτη πρόβα», αναπολεί ο μαέστρος José Antonio Abreu, 74 ετών σήμερα. «Είναι η στιγμή που θυμάμαι με μεγαλύτερο πάθος. Τα υπόλοιπα ήταν μια μεγάλη καθημερινή συγκίνηση.

Σε εκείνη την πρώτη πρόβα ήρθαν μόλις 11 παιδιά. Όμως ο σπόρος είχε πέσει ήδη στο χώμα, γεννώντας αυτό που θα έμενε παγκοσμίως γνωστό ως EL SISTEMA (Το Σύστημα). Ένα όργανο Παιδείας, αλλά και ταυτόχρονα ένα όπλο κατά της φτώχειας. Ένα εργαλείο κοινωνικής αλλαγής. Μια απόπειρα να αλλάξει ο κόσμος μέσω της μουσικής!».

Όπως επισημαίνει η ΑΡΠΑ «Αν και έχουν περάσει 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το αίτημα για ΠΑΙΔΕΙΑ, όπως αποτυπώθηκε στα ντοκουμέντα του Νοέμβρη, που παραπέμπει σε μια καθολική δημόσια, δωρεάν, ποιοτική, ζωντανή εκπαίδευση, η οποία να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, έρχεται σε αντίθεση με το προωθούμενο «σχολείο της αγοράς»…. Ας βρεθούμε να παρακολουθήσουμε και να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας, μετά την προβολή του «EL SISTEMA ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΖΩΕΣ» του Γιώργου Αυγερόπουλου, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot