FOLLOW US: facebook twitter

Προβλήματα στις καλλιέργειες από τις διακοπές νερού

Ημερομηνία: 05-06-2024 | Συντάκτης:

Επιστολή Αγροτικού Συνεταιρισμού Κηπευτικών στον ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού

Στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των διακοπών νερού στις καλλιέργειες που αρδεύονται από το φράγμα Πηνειού, ζητώντας παράλληλα να μεριμνήσουν για την ομαλοποίηση του συστήματος, αναφέρεται με επιστολή του προς τον ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κηπευτικών «Ηλείας Κήπος» Γιάννης Αρβανιτάκης.

Όπως τονίζεται, το νερό διακόπτεται απροειδοποίητα όσον αφορά την χρονική διάρκεια και την ακριβή ημερομηνία, σε εκτάσεις που δραστηριοποιούνται πολλά μέλη του Συνεταιρισμού και αρδεύονται από το φράγμα Πηνειού με αποτέλεσμα, οι καλλιέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη (οι περισσότερες σε κρισιμότατο στάδιο όσον αφορά τις ανάγκες σε νερό), τη μείωση της παραγωγής. «Σε συνδυασμό δε με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την περίοδο, η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη.

Επίσης πολυήμερες διακοπές στην άρδευση δεν είναι δυνατόν να αναπληρωθούν άμεσα, ακόμη και αν ομαλοποιηθεί η παροχή. Σας καλούμε ως υπευθύνους για το έργο άρδευσης της εν λόγω περιοχής αλλά και για την καλή λειτουργία του, α)να μεριμνήσετε άμεσα ώστε η λειτουργεία του αρδευτικού συστήματος να ομαλοποιηθεί, β) να φροντίσετε ώστε τέτοιες πρακτικές να μην επαναληφθούν στο μέλλον, προειδοποιώντας εγκαίρως τους καλλιεργητές για τυχόν διακοπές, ώστε να μεριμνήσουν και γ) να αποδώσετε ευθύνες όπου πρέπει, τόσο για την υποβάθμιση των υποδομών , όσο και για τις ζημιές που έγιναν στις καλλιέργειες λόγω της διακοπής άρδευσης. Δεν νοείται αγροτική παραγωγή χωρίς νερό.

Το περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε ως αγρότες είναι πολύ δύσκολο, μην το κάνετε αφόρητο με ακατανόητες πρακτικές. Αναμένουμε για δικές σας ενέργειες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος