FOLLOW US: facebook twitter

Προβλήματα με την άρδευση στη Β. και Ν. Ζώνη Πηνειού

Ημερομηνία: 05-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

famelos-nikos_goebΜηχανική βλάβη στα θυροφράγματα στο Φράγμα Πηνειού

– Άμεση η ανταπόκριση του ΓΟΕΒ, αυτοψία από την ΔΕΣΕ και έλευση μηχανολόγου

Μια σοβαρή καθώς φαίνεται τεχνική βλάβη στα θυροφράγματα του φράγματος Πηνειού, εμποδίζει από χθες την ομαλή ροή του νερού και μειώνει τις ποσότητες που διοχετεύονται για την άρδευση των καλλιεργειών στη Βόρεια και Νότια Ζώνη Πηνειού, δημιουργώντας παράλληλα και κάποιες διακοπές. Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού- Πηνειού κ. Νίκος Φάμελος μετέβη στο φράγμα Πηνειού και ειδοποίησε την ΔΕΣΕ και την Περιφέρεια που είναι αρμόδιες για το έργο και σήμερα αναμένεται να κατέβει μηχανολόγος για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει και κυρίως το μέγεθος της βλάβης που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, γιατί οι θερμοκρασίες αυξάνονται και οι καλλιεργητές πρέπει να ποτίσουν.

Όπως τόνισε ο κ. Φάμελος σε δηλώσεις του στην Πρωϊνή, όντως από την βλάβη που παρουσιάστηκε μειώθηκε η ροή του νερού, ενδεικτικά μας είπε ότι από τα 11 κυβικά νερό που έπρεπε να δίνει το δευτερόλεπτο δίνει 9, με αποτέλεσμα στα πιο μακρινά μέρη της Βόρειας και Νότιας Ζώνης, κυρίως όμως της Βόρειας, στην περιοχή του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, υπάρχει πρόβλημα ομαλής ροής.  Βεβαίως συνεχίζουν να δίνουν νερό και ποτίζουν , αλλά  σημειώθηκαν και κάποιες διακοπές νερού σε ορισμένα αντλιοστάσια. Χθες έγινε αυτοψία και από την ΔΕΣΕ και σήμερα κλήθηκε όπως προαναφέραμε μηχανολόγος για να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στα Λεχαινά σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ και την Δ/ντρια κ. Μ. Μουσταφέρη και τους εργαζόμενους του ΓΟΕΒ για να δουν σε πρώτη φάση πως θα συντονίσουν την κατάσταση μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Τέλος ο κ. Φάμελος έκανε έκκληση στους καλλιεργητές της περιοχής, να μην ποτίζουν ανεξέλεγκτα και να γίνεται λελογισμένη χρήση του νερού, είναι το πρώτο και άμεσο μέτρο που μπορούν να λάβουν, μέχρι να έχουν εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει.  Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ η βλάβη πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, γιατί οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι καλλιέργειες χρειάζονται πότισμα για να μην υπάρξουν δυσμενείς συνέπειες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος