FOLLOW US: facebook twitter

Πρόβα ανασχηματισμού και στο βάθος εκλογές;

Ημερομηνία: 30-04-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”110961″ img_size=”full”][vc_column_text]Η εικόνα από την παρουσίαση του σχεδίου εξόδου από το lockdown μπορεί και να εγγράφει υποθήκες – όχι μακρινών – πολιτικών εξελίξεων.

Το σχέδιο «Γέφυρα Ασφάλειας» δεν παρουσιάστηκε από τους αρμόδιους υπουργούς και από το συμβατικό πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης. Αντ’ αυτών επιστρατεύτηκαν έξι υφυπουργοί – τεχνοκράτες: Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Είναι οι ίδιοι υφυπουργοί – εξωκοινοβουλευτικοί οι περισσότεροι – που επελέγησαν προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τοποθετήθηκαν σε κομβικά υπουργεία προκειμένου για να δρομολογήσουν, μεταξύ άλλων, το μοντέλο του «επιτελικού κράτους»

Σε πρώτη ανάγνωση η εικόνα αυτή διαβάστηκε, από αρκετούς εντός και εκτός ΝΔ, και ως πρόβα ανασχηματισμού: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνά στην δεύτερη φάση του «μοντέλου Τσιόδρα» – οι ειδικοί και όχι οι πολιτικοί διαχειρίστηκαν την πρώτη φάση της πανδημίας, οι ειδικοί και οι τεχνοκράτες θα διαχειριστούν και την μετάβαση στην επόμενη μέρα. Και μαζί, περνά ενδεχομένως και το μήνυμα του προφίλ της νέας κυβέρνησής του που, πιθανώς, δεν θα αργήσει να σχηματιστεί.

Και, οι πιο… καχύποπτοι παρατηρητές εντός και εκτός κόμματος, βλέπουν και την εικόνα μιας νέας εκλογικής «εμπροσθοφυλακής», μαζί με κάλπες έως το φθινόπωρο.

Κοινώς, η εκτίμηση που ενισχύεται έντονα το τελευταίο διάστημα είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δελεάζεται από την προοπτική να κεφαλαιοποιήσει άμεσα τον δημοσκοπικό «αέρα» που του έδωσε η πανδημία και να πάει σε εκλογές έως τις αρχές του φθινοπώρου. Με στόχο την πλήρη κυριαρχία του τόσο στο πολιτικό σκηνικό όσο και στο κόμμα του.

Πηγή: tvxs.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot