FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοβουλία για την ίδρυση μη Κρατικού Πανεπιστημίου στην Ηλεία

Ημερομηνία: 22-05-2024 | Συντάκτης:

Κάλεσμα από τη νεοϊδρυθείσα Κίνηση Πολιτών προς όλους τους πολίτες

Στην πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει για την διεκδίκηση μη κρατικού Πανεπιστημίου στην Ηλεία, αναφέρθηκαν στην διάρκεια συνέντευξης τύπου, τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της Κίνησης Πολιτών που δημιουργήθηκε για τον παραπάνω σκοπό.

Ο εκπαιδευτικός και πρώην αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σκαρτσιάρης, παρουσία του διδάκτωρ Φαρμακευτικής- εκπαιδευτικού Διονύση Βούρτση, της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Σοφίας Κίτσου, του πρώην Διοικητή της 117ΠΜ Γιώργου Κοτσιλίμπα και του εργολάβου Σάββα Σαμψούνη, μίλησε για τις προσπάθειες της Κίνησης Πολιτών τονίζοντας ότι σύντομα θα έρθουν σε επαφή με Πανεπιστήμιο του εξωτερικού ενώ η προσωρινή διοικούσα επιτροπή θα ξεκινήσει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς ώστε να συνδράμουν στο στόχο που δεν είναι άλλος από την δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στο Νομό.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι θα μπορούσε  κατ’ εξαίρεση να δημιουργηθεί μη κρατική Σχολή ΑΕΙ στην Ηλεία σε χώρο που ενδεχομένως δίνονταν για το σκοπό αυτό από την Μητρόπολη Ηλείας ενώ με την υποστήριξη της πολιτείας να αποφεύγονταν το παράβολο των 2εκ. ευρώ που απαιτείται για την ίδρυση μη κρατικού Πανεπιστημίου, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. “Πρόκειται για ένα εγχείρημα δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο αρκεί να ενεργοποιηθούν όλοι οι Ηλείοι για την επίτευξη του στόχου αυτού”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot