FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοβάθμιος Αντισεισμικός έλεγχος στο σχολικό κτίριο Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού λόγω φθορών

Ημερομηνία: 05-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ανατέθηκε από τον δήμο Πηνειού σε πολιτικό μηχανικό του ΤΕΕ και τα αποτελέσματα θα σταλούν στον ΟΑΣΠ


Την διενέργεια πρωτοβάθμιου Αντισεισμικού ελέγχου του κτιρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού λόγω κατεπείγουσας ανάγκης και την απευθείας ανάθεσή της σε πολιτικό μηχανικό του Πύργου, αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πηνειού εγκρίνοντας την σχετική απόφαση του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου.

Το θέμα εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Δήμου Πηνειού Δημήτρης Βασιλόπουλος, τονίζοντας ότι ο πρωτοβάθμιος αντισεισμικό έλεγχος του σχολικού κτιρίου που στεγάζει το Γυμνάσιο και Λύκειο Βαρθολομιού, κρίνεται απαραίτητος, καθότι διαπιστώθηκαν φθορές στην κατασκευή και γενικότερα βλάβες που δημιουργούν ανησυχίες και αίσθημα ανασφάλειας και στον δήμο και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Όπως τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος “ Δεδομένης της σπουδαιότητας του κτιρίου και του τρόπου κατασκευής του απαιτείται προσεισμικός έλεγχος. Θα πρέπει να διενεργείται από έμπειρους Πολιτικούς Μηχανικούς εγγεγραμμένους στο ΤΕΕ φυσικά πρόσωπα, είτε ανεξάρτητα νομικά πρόσωπα κατάλληλα γι’ αυτό και να περιλαμβάνει λεπτομερή ταχύ οπτικό έλεγχο (Τ.Ο.Ε.)της δομικής και μη δομικής τρωτότητας του κτιρίου.”

Τα ευρήματα του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα θα αποσταλούν στον ΟΑΣΠ για περαιτέρω βαθμονόμηση και συστάσεις για τα επόμενα βήματα που θα απαιτηθούν. Ο έλεγχος θα διενεργηθεί σε μέρες και ώρες που το σχολείου δεν λειτουργεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος