FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτος στους Ανθυποπυραγούς ο Νίκος Δαμασκόπουλος: Σπουδές, με στόχο να σώζει ανθρώπινες ζωές!

Ημερομηνία: 28-08-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”92106″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Στο Top-5 κορυφαίων βαθμολογιών ο μαθητής του 3ου ΓΕΛ Πύργου

Με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης υποδέχθηκε την ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής της χώρας ο Νίκος Δαμασκόπουλος από το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου «Pier De Coubertin», ο οποίος με 19.554 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους της Ελλάδας.

Μετά και την επισημοποίηση της εισαγωγής του στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, και μάλιστα στην πρώτη θέση κατάταξης, ο Νίκος Δαμασκόπουλος δήλωσε στην «Πρωινή» ότι έκλεισε με επιτυχία ένας σημαντικός κύκλος της ζωή του και πλέον κάνει σχέδια για το μέλλον.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα στη σχολή που ήθελα. Όσο κι αν το περίμενα με βάση τα μόρια που είχα, είναι διαφορετικό να το βλέπω κι επίσημα. Δικαιώθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειές οι δικές μου και της οικογένειάς μου. Πλέον κοιτάζω μπροστά και σχεδιάζω το μέλλον, περιμένοντας με ανυπομονησία να ξεκινήσω τη φοίτησή μου στη σχολή», τόνισε ο Νίκος και πρόσθεσε ότι η επιλογή της σχολής ήταν δική του επιλογή και ότι η πρώτη θέση σημαίνει και μεγάλη τιμή και ευθύνη για τον ίδιο.

«Είχα αποφασίσει την εισαγωγή μου στην Πυροσβεστική Ακαδημία από τον πρώτο χρόνο του Λυκείου. Είναι ένα επάγγελμα που συνδυάζει τα πάντα και έχει έντονη ανθρωπιστική διάσταση, διότι αναπτύσσεις όλες σου τις δεξιότητες για να σώζεις ανθρώπινες ζωές. Είναι απαιτητικό και χρειάζεται να έχεις μόρφωση, ομαδικότητα, πνεύμα συνεργασίας, επικοινωνιακό χαρακτήρα και καλή φυσική κατάσταση, δηλαδή μια προσωπικότητα πολύπλευρα καλλιεργημένη. Από όσο γνωρίζω οι τρεις πρώτοι στη σχολή έχουν και μια μεγαλύτερη ευθύνη, κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι», μας εξήγησε.

Αφήνοντας πίσω του τα σχολικά χρόνια, επανέλαβε την άποψή του για το δημόσιο σχολείο και την παρακαταθήκη που του άφησαν οι καθηγητές του.

«Το δημόσιο σχολείο βοηθά πολύ τα παιδιά και κάποιες φορές ίσως το απαξιώνουν οι ίδιοι μαθητές, με συνέπεια να μην επωφελούνται από τα οφέλη του. Οι καθηγητές μάς βοηθάνε και προσπαθούν αρκετά. Αναμφίβολα η βοήθεια των φροντιστηρίων και γενικότερα των καθηγητών του ιδιωτικού τομέα είναι κομβική, ωστόσο σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ακυρώνουμε τη δημόσια προσπάθεια. Πιστεύω ότι το δημόσιο σχολείο με κάποιες βελτιώσεις θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο και να παρέχει επαρκή μόρφωση σε όλους τους μαθητές, διότι κάποιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια», τόνισε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot