FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης κύστης κόκκυγα σε παιδιά

Ημερομηνία: 15-11-2023 | Συντάκτης:

Εφαρμόζεται πλέον στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών  που εξυπηρετεί  τα παιδιά όλης της Δυτικής Ελλάδας

Η πρωτοποριακή μέθοδος SILAC (SinusLaserAblation of pilonidalCyst), εφαρμόζεται  πλέον σε παιδιά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών που εξυπηρετεί όλα τα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για μία μέθοδο εφαρμογής LASER τελευταίας τεχνολογίας με μήκος κύματος 1940nm για την αντιμετώπιση κύστης κόκκυγα σε παιδιά. Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή μέθοδος ξεκίνησε να εφαρμόζεται εδώ και δύο μήνες στο «Καραμανδάνειο», αρχικά από τον Διευθυντή Παιδοχειρουργό Αντώνιο Παναγίδη και αργότερα και από τον Επιμελητή Α` Βασίλειο Αλεξόπουλο, μετά από απαίτηση των γονέων των ασθενών.

Η μέθοδος η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είναι παντελώς ανώδυνη, εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία και μέθη και οι μικροί ασθενείς μπορούν να επανέλθουν στις δραστηριότητες τους την επόμενη μέρα από το χειρουργείο!

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, ότι ενώ με την ανοιχτή μέθοδο υπό γενική αναισθησία χειρουργούνταν περίπου 30-40 παιδιά ανά έτος, με την νέα μέθοδο έχουν ήδη χειρουργηθεί 20 παιδιά σε διάστημα 2 μηνών!

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης επισκέφθηκε το «Καραμανδάνειο» και ενημερώθηκε πλήρως για τη νέα μέθοδο, από τον Διευθυντή του Τμήματος Γεώργιο Γεωργίου, τον Διευθυντή Παιδοχειρουργό Αντώνιο Παναγίδη, τον Επιμελητή Α` Βασίλειο Αλεξόπουλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot