FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτόγνωρο για την Ηλεία περιστατικό ομηρίας οδηγού λεωφορείου του ΚΤΕΛ στο δρομολόγιο Πύργος-Κρέστενα-Ζαχάρω

Ημερομηνία: 20-05-2019 | Συντάκτης:
Με την απειλή μαχαιριού ο δράστης απαίτησε να τον πάει στην Καλαμάτα!
-Οι επιβάτες κατέβηκαν στο Αγρίδι και ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικές δυνάμεις

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό ομηρίας οδηγού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ηλείας, διαδραματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου με αίσιο ευτυχώς τέλος κυρίως χάρις στην ψυχραιμία του ίδιου του οδηγού και την άμεση επέμβαση των αστυνομικών αρχών, με δράστη έναν 30χρονο.

Το Σάββατο, λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ, το λεωφορείο που εκτελούσε το τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας  Πύργος- Κρέστενα- Ζαχάρω με τον έμπειρο στο τιμόνι οδηγό Θανάση Βάλαρη, έκανε την τακτική του στάση στο Επιτάλιο. Εκεί επιβιβάστηκε ένας ρομά- γνώριμος  τελικά όπως αποδείχθηκε στις αστυνομικές αρχές- και με την απειλή ενός μαχαιριού ζήτησε από τον οδηγό τον πάει στην… Καλαμάτα! Φυσικό επακόλουθο ήταν να τρομάξουν οι επιβάτες του λεωφορείου που κράτησαν απόσταση από τον δράση, σύμφωνα με πληροφορίες επιβάτης ήταν και ένα αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που προσπάθησε να μιλήσει με το δράστη και να τον μεταπείσει, ωστόσο εκείνος ζήτησε από τον οδηγό να κατεβάσει τους επιβάτες στο Αγρίδι όπως και έγινε,  έχοντας στο λαιμό του το μαχαίρι. Οι επιβάτες ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές και μεγάλη αστυνομική δύναμη από την Κρέστενα, τη Ζαχάρω, την ΟΠΚΕ και την Ασφάλεια Πύργου, άρχισαν να καταδιώκουν το λεωφορείο και με τον τρόπο τους έδωσαν στον οδηγό να καταλάβει ότι πρέπει να βρει την ευκαιρί να σταματήσει κάπου για να επέμβουν. Ο οδηγός Θ. Βάλαρης, ψύχραιμος είπε στο δράστη ότι θα τον πάει στην Καλαμάτα αλλά πρέπει να σταματήσουν στη Ζαχάρω για βενζίνη γιατί δεν τον φτάνουν τα καύσιμα. Ο δράστης δεν έφερε αντίρρηση αλλά ζήτησε να πει στον πρτηριούχο να του δώσει και τις εισπράξεις από το ταμείο του. Έτσι και έγινε, ο οδηγός σταμάτησε στο πρατήριο στην είσοδο της Ζαχάρως και μέσα από τους χειρισμούς που ακολούθησαν άνοιξαν οι πόρτες του λεωφορείου και εισέβαλλαν μέσα οι αστυνομικοί αφοπλίζοντας και συλλαμβάνοντας το δράστη και το δρομολόγιο του τρόμου έλαβε τέλος με επιτυχή ευτυχώς κατάληξη.

Για το περιστατικό ομηρίας του οδηγού λεωφορείου εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση η Αστυνομία που αναφέρεται και τον θετικό ρόλο του αστυνομικού  που βρέθηκε εκτός υπηρεσίας συμπτωματικά στο συγκεκριμένο δρομολόγιο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Ανάμεσα στους επιβάτες του λεωφορείου υπήρχε και αστυνομικός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Ηλείας, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τους συναδέλφους του, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως να επέμβουν άμεσα, τη στιγμή που το λεωφορείο είχε σταματήσει σε πρατήριο υγρών καυσίμων, επιτυγχάνοντας να αφοπλίσουν και να συλλάβουν τον δράστη. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος