FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτο βραβείο στην Παρασκευή – Σπυριδούλα Αβραμίδη από την Γαστούνη!

Ημερομηνία: 16-02-2024 | Συντάκτης:
H ταλαντούχα μαθήτρια από τη Γαστούνη Παρασκευή – Σπυριδούλα Αβραμίδη με την εικαστικό κ. Μαίρη Καραθανάση Πέττα

Στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Συμμετείχαν 19.500 παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Το εκπληκτικό έργο ζωγραφικής της 13χρονης μαθήτριας του Γυμνασίου Γαστούνης Παρασκευής-Σπυριδούλας Αβραμίδη, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία έργων της α’ Γυμνασίου στον παιδικό διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα «ο άνθρωπος στο κέντρο» που ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2023 και στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 19.500 (!) από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, Ειδικά Σχολεία και Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων.

Το έργο που δημιούργησε η ταλαντούχα μαθήτρια με την ενίσχυση και επίβλεψη της εικαστικού Μαίρης Καραθανάση-Πέττα κατάφερε να διακριθεί στην κατηγορία του και να κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό οι νικητές του οποίου παρουσιάστηκαν στο στο 1ο Cycladic Kids Festival που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Πρωταγωνιστής του διαγωνισμού ήταν το ειδώλιο γυναικείας μορφής που χρονολογείται από το 2400 π.χ. και παρουσιάζεται στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής τέχνης. Με αφορμή αυτό το έκθεμα, οι μικροί δημιουργοί, ζωγράφισαν τις μεταμορφώσεις του ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών. Το σημαντικό μήνυμα μέσω αυτής της δράσης είναι κάτι ελπιδοφόρο και πολύ ουσιαστικό… ότι ο άνθρωπος σε όλες τις εποχές, στις καθημερινές εκφάνσεις της ζωής του, στην ισότητα, την διαφορετικότητα, την κοινωνική συμπερίληψη…πάντα ο άνθρωπος είναι στο κέντρο διαχρονικά και σε κάθε τόπο….

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός, στο εξωτερικό υποστηρίχθηκε από το υπουργείο εξωτερικών, τις πρεσβείες, τα προξενεία στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική.

Κ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot