FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία: Πόσο στοιχίζει η σχολική τσάντα

Ημερομηνία: 11-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Η «κίνηση» για να… γεμίσει η σχολική τσάντα αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και κυρίως μόλις οι μαθητές και οι μαθήτριες πάρουν στα χέρια τους τον κατάλογο με τα απαραίτητα είδη που θα ζητήσουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Η κάλυψη των σχολικών αναγκών των παιδιών αποτελεί κάθε χρόνο «βραχνά» για τις οικογένειες οι οποίες καλούνται να προσθέσουν κι άλλα έξοδα στον μηνιαίο προϋπολογισμό τους.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι της αγοράς, οι τιμές των σχολικών ειδών έχουν ένα πολύ μεγάλο εύρος και κυμαίνονται σε, σχεδόν, ίδια επίπεδα με πέρυσι με κάποιες μικρές αυξήσεις, κυρίως σε επώνυμα προϊόντα. Παράλληλα, έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών καταδεικνύει ότι για ένα παιδί στο Δημοτικό οι τιμές κυμαίνονται από 15,82 ευρώ έως 446,31 ευρώ, ενώ για ένα παιδί στο Γυμνάσιο ή το Λύκειο, από 26,27 ευρώ έως 501,74 ευρώ.

Δεν υπάρχει όριο στο συνολικό κόστος για τη σχολική τσάντα καθώς μπορεί κανείς να βρει οποιαδήποτε τιμή. Οι τιμές στα σχολικά είδη, είτε παραμένουν σταθερές, είτε έχουν πτωτική τάση, εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός με αποτέλεσμα, όμως, να πέφτει πολύ η ποιότητα.

&

Δηλώσεις

«Η εποχή της τσάντας ξεκινά στα μέσα Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη. Τώρα αρχίζουν οι σχολικές λίστες και τα ξενόγλωσσα. Το βιβλιοπωλείο μας είναι πάντοτε έτοιμο να σας εξυπηρετήσει, με μεγάλη ποικιλία, θα βρείτε προϊόντα σε όλες τις τιμές, ενώ εξυπηρετούμε με κουπόνια του ΟΓΑ και του ΟΑΕΔ. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.»

Σωτήρης Κορκολής – Βιβλιοπωλείο Κορκολής

«Η αγορά κινήθηκε αρκετά τη Λευκή Νύχτα, όπου ο κόσμος αγόρασε τσάντες. Εμείς είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι και έτοιμοι για κάθε αγορά σας. Καλύπτουμε άνετα τη σχολική λίστα, με τις τιμές να κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, ενώ γίνονται ειδικές τιμές για ανέργου και δημόσιο. Καλή σχολική χρονιά και ιδιαίτερα στα πρωτάκια μας!»

Έφη Νεράτζη – Άρωμα Βιβλίου

«Η κίνηση ξεκίνησε από τα μέσα Ιουλίου με τους ετεροδημότες και αρκετούς κατοίκους εξωτερικού οι οποίοι αγόρασαν σχολικές τσάντες, μιας και στην Ελλάδα έχουμε ποικιλία σε χρώματα. Στη συνέχεια είχαμε αυξημένη κίνηση το 15 Αύγουστο με τα βαφτιστήρια. Σαφώς, αυτή η βδομάδα είναι η κορύφωση της τσάντας. Εμείς έχουμε μεγάλη ποικιλία προϊόντων, τις ίδιες τιμές με πέρυσι καθώς και προσφορές σε τσάντες και στα υπόλοιπα σχολικά. Εύχομαι υγεία και καλή σχολική χρονιά!»

Φώφη Κολόσακα – Παιχνιδόκοσμος

«Στο κατάστημά μας θα βρείτε επώνυμες εταιρείες και ποικιλία σχολικών ειδών. Η εμπειρία μας θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε την καλύτερη ποιότητα και η σωστή καθοδήγησή μας θα σας βοηθήσει με τη χρήση των προϊόντων. Καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη σε γονείς και δασκάλους!»

Χρύσα Ασημακοπούλου – Φάρος

«Το πρώτο αξεσουάρ αυτή την περίοδο είναι η σχολική τσάντα. Με το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να προωθηθούν και τα υπόλοιπα είδη, ενώ η κίνηση θα κορυφωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο μετά το άνοιγμα των σχολείων. Το κατάστημά μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία ειδών σε προσιτές τιμές. Ευχόμαστε σε όλους υγεία και πρόοδο».

Νίκος Ζήρος – Βιβλιοπωλείο «LEXIS»

Tο πολυκατάστημα «Jumbo Ρουμελιώτης» στη Γαστούνη προσφέρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την μεγαλύτερη ποικιλία σχολικών προϊόντων (περισσότερο από δυόμισι χιλιάδες κωδικούς) στις φθηνότερες τιμές, καλύπτοντας τις ανάγκες των γονιών και των παιδιών από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Jumbo – Ρουμελιώτης

Παιχνιδόκοσμος

 

Lexi’s

 

Παιχνιδόκοσμος

 

Lexi’s

 

Άρωμα Βιβλίου

 

Κορκολής

 

Lexi’s

 

Παιχνιδόκοσμος

 

Άρωμα Βιβλίου

 

Lexi’s

 

Φάρος

 

Φάρος

 

Κορκολής

 

Lexi’s

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος