FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτο κουδούνι σήμερα με καλούς οιωνούς σε όλα τα σχολεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 12-09-2022 | Συντάκτης:

Xωρίς μάσκες και σελφ τεστ μετά από δύο χρόνια

  • Δημοτικά και νηπιαγωγεία σχεδόν πλήρως στελεχωμένα – γυμνάσια και λύκεια με λιγότερα κενά από άλλες χρονιές – στην Ειδική αγωγή κυρίως οι ελλείψεις

Με χαρούμενες φωνές θα γεμίσουν σήμερα οι  σχολικές αυλές σε όλη τη χώρα, καθώς χτυπά ξανά το κουδούνι στα σχολεία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές,  ενώ δεν θα είναι λίγοι και οι γονείς και οι κηδεμόνες που θα φτάσουν μέχρι το νηπιαγωγείο ή το δημοτικό σχολείο των παιδιών τους για να παρακολουθήσουν τον αγιασμό. Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί  επιστρέφουν στα σχολεία χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας που ήταν απαραίτητη τις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές με την έξαρση του κορονοϊού και χωρίς υποχρεωτικό σέλφ τεστ, Επίσης, δεν θα είναι υποχρεωτικό το self test, όμως για τους ανεμβολίαστους και μη νοσήσαντες καθηγητές και προσωπικό το ΦΕΚ ορίζει ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα. Ωστόσο,  σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.  Τέλος σε όλα τα σχολεία θα υπάρχει τήρηση της υγιεινής των χεριών και  επαρκής αερισμός των κλειστών χώρων.

Ελάχιστα κενά στην Πρωτοβάθμια και περισσότερα στην Δευτεροβάθμια

Σε ότι αφορά την στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό, στην Ηλεία η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με καλούς οιωνούς στα  Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία, καθώς σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Ανδρέα Καρατζάτα ελλείματα σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μικρά αφού  διορίστηκε ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών στην περιοχή ενώ υπήρξε σημαντική κάλυψη και από την πρώτη φάση των αναπληρωτών

Όσον αφορά την ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη όπου παρουσιάζουν κάποιες μικρές ελλείψεις θα καλυφθούν στη δεύτερη φάση των αναπληρωτών.

Στην δε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η εικόνα είναι εμφανώς καλύτερη από άλλες χρονιές, , ωστόσο παραμένουν κενά στην γενική εκπαίδευση και κυρίως στην ειδική αγωγή. που ευελπιστούν ότι θα καλυφθούν με το νέο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών.

Κοντά στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με την ευκαιρία τηςέναρξηςτου νέου σχολικού έτους, σήμερα  Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 09.00 πμ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα βρεθεί κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία των  Λουσικών.

Αντιστοίχως, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στους αγιασμούς σχολείων της Π.Ε Ηλείας θα εκπροσωπηθεί ως εξής:

  • Η Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Μπίλια στο 3ο Δημοτικό Αμαλιάδας.
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος στο 7ο Δημοτικό και 2ο Λύκειο Πύργου.
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος