FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτο «κουδούνι» με δεκάδες προβλήματα στα σχολεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 11-09-2024 | Συντάκτης:

EUROKINISSI

Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Με χαρούμενες φωνές θα γεμίσουν σήμερα οι  σχολικές αυλές σε όλη τη χώρα, καθώς χτυπά ξανά το κουδούνι στα σχολεία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές,  ενώ δεν θα είναι λίγοι και οι γονείς και οι κηδεμόνες που θα φτάσουν μέχρι το νηπιαγωγείο ή το δημοτικό σχολείο των παιδιών τους για να παρακολουθήσουν τον αγιασμό.

Η πρώτη ημέρα στα σχολεία για τη νέα χρονιά, θα γίνει με τον καθιερωμένο αγιασμό, και το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 08:15 π.μ. στην Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην Ηλεία.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς όμως, θα βρει τους Ηλείους μαθητές σε σχολικά κτίρια με δεκάδες άλυτα προβλήματα εξαιτίας της υποχρηματοδότησης αλλά και της κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών, οι αρμοδιότητες των οποίων πέρασαν στους Δήμους, με πολλά κενά εκπαιδευτικών και ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και με γονείς και δασκάλους να κρούουν για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των παιδιών.

Και μπορεί, όλο το προηγούμενο διάστημα, οι υπηρεσίες των Δήμων να προχώρησαν σε καθαρισμούς και μικροεπισκευές, η πλειοψηφία των σχολείων της Ηλείας ξεκινά με σοβαρές ελλείψεις βασικών αγαθών και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και χωρίς τηλέφωνο και σύνδεση στο ίντερνετ γεγονός που επισήμαναν σε όλους τους τόνους, εκφράζοντας την ανησυχία και τον προβληματισμό τους, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών του Νομού.

Χωρίς κινητά και επαναφορά της αποβολής

Η νέα σχολική χρονιά όμως ξεκινάει και με σημαντικές αλλαγές στο σχολικό περιβάλλον και στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα κινητά πλέον απαγορεύονται και όσοι μαθητές τα χρησιμοποιήσουν θα τιμωρούνται με μονοήμερη αποβολή.

Ταυτόχρονα αλλάζει και το πλαίσιο των απουσιών, που δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 50 ή τις 114 από τις οποίες οι 50 είναι δικαιολογημένες. Η καθυστερημένη προσέλευση στην αίθουσα θεωρείται απουσία.

Έρχεται επίσης στις 16/9 η πιλοτική πρεμιέρα του ψηφιακού φροντιστηρίου, μια καινοτομία που θα αφορά χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα. Κάθε υποψήφιος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ζωντανά απογευματινές παραδόσεις για το σύνολο της ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μαθημάτων.


1 Σχόλια για "Πρώτο «κουδούνι» με δεκάδες προβλήματα στα σχολεία της Ηλείας"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot