FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα!

Ημερομηνία: 11-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Σήμερα το πρωί ο αγιασμός στα σχολεία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Με χαρούμενες φωνούλες, γέλια και πειράγματα, αλλά και αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μικρότερων μαθητών και μαθητριών, θα γεμίσουν σήμερα τα προαύλια των σχολείων της Ηλεία καθώς θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός!

Σε αρκετές περιπτώσεις, δίπλα τους θα βρίσκονται γονείς και κηδεμόνες, κυρίως σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, εμψυχώνοντας τα «πρωτάκια» που θα βρεθούν για πρώτη φορά στα σχολικά θρανία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι υπηρεσίες των Δήμων του Νομού εργάστηκαν ώστε οι σχολικές μονάδες να είναι έτοιμες και ασφαλείς για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με βαψίματα, επιδιορθώσεις, καθαριότητα και καλλωπισμούς ενώ οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ προχώρησαν στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών με βάση τις προσλήψεις της α’ φάσης αναπληρωτών χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να καλύψουν όλα τα λειτουργικά κενά.

Το πρώτο κουδούνι λοιπόν, θα χτυπήσει σήμερα σε όλα τα σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και μάλιστα στην πλειοψηφία αυτών, θα δοθούν και τα βιβλία σε όλους τους μαθητές καθώς βρίσκονται ήδη στα σχολικά συγκροτήματα.

Κοντά στους μαθητές η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 08.45 π.μ., ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα βρεθεί κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και ακολούθως στις 11.00 π.μ. θα παραστεί στον αγιασμό που θα γίνει στο 1ο Γενικό Λύκειο της Ι.Π. Μεσολογγίου. 

Αντίστοιχα στην Ηλεία:

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος στο 3ο Λύκειο Πύργου, 1ο Γυμνάσιο Πύργου και το ΕΕΕΕΚ Πύργου. 
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας και 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης στο Δημοτικό,  Γυμνάσιο, Λύκειο Ζαχάρως.
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου και το Γυμνάσιο Βουνάργου.
  • Ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα συντονισμού των παραγωγικών τάξεων και συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής στις ομάδες παραγωγών για την Π.Ε. Ηλείας, Χρήστος Μπιλίρης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας.

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Με ελπίδα και αισιοδοξία, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, μια χρονιά η οποία εύχομαι να είναι γεμάτη δημιουργία, πρόοδο και υγεία για την εκπαιδευτική κοινότητα του Ν. Ηλείας. Με προγραμματισμό και όραμα, δημιουργούμε ένα σύγχρονο σχολείο για όλους, ένα σχολείο που θα παρέχει ευκαιρίες για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς και παράλληλα την καλλιέργεια του πνεύματος. Ένα σχολείο που θα σέβεται τα δικαιώματα των άλλων, θα αποδέχεται την διαφορετικότητα, θα διδάσκει τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο, την συνεργασία και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους μαθητές, θα καλλιεργεί ενδιαφέροντα και θα προάγει την καινοτομία και την αριστεία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία όλων, μαθητών,  εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης και γονέων, είναι αναγκαία και πολύτιμη.

Καλή σχολική χρονιά σε όλη τη σχολική κοινότητα, με νέα όνειρα, φιλοδοξίες και στόχους!

Τάκης Αντωνακόπουλος, Δήμαρχος Πύργου

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σηματοδοτώντας μια περίοδο αισιοδοξίας. Ευχή όλων μας, να είναι μια χρονιά χαρούμενη, δημιουργική,  γεμάτη εμπειρίες, χαμόγελα, γνώσεις, νέες φιλίες, και  πρόοδο για τα παιδιά μας. Γονείς και εκπαιδευτικοί να στέκονται αρωγοί στα όνειρα τους και την ενδυνάμωση της ψυχολογίας τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ως Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας και θα φροντίζουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων, την ποιοτική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών καθώς και την εξασφάλιση ενός λειτουργικού περιβάλλοντος χωρίς φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.

Εύχομαι σε όλους μια καλή, δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και τη δύναμη του Θεού να σας οδηγεί στους πιο σωστούς δρόμους της ζωής!

Γιάννης Λυμπέρης, Δήμαρχος Ήλιδας

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ξεκινά ένα ακόμη πολύτιμο ταξίδι στη γνώση και στη δημιουργία, που οδηγεί σε νέα μονοπάτια, σε νέες εμπειρίες και στην απόκτηση νέων εφοδίων.

Είναι μία ευκαιρία για όλους τους μαθητές να θέσουν νέους στόχους, να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους και με οργάνωση και πρόγραμμα να κερδίσουν το στοίχημα της επιτυχίας σε όλους τους τομείς.

Εμείς ως Δήμος έχουμε την υποχρέωση να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας το κατάλληλο σχολικό περιβάλλον και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που απαιτούνται για να ζήσουν οι νέοι μας σε έναν πιο δίκαιο, πιο αληθινό, πιο ανθρώπινο κόσμο.

Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι ελπιδοφόρα και δημιουργική, για τις μαθήτριες, τους  μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας και εύχομαι καλή δύναμη στους γονείς.

Καλή σχολική χρονιά!

Ανδρέας Μαρίνος, Δήμαρχος Πηνειού

Ελπίδες, αγωνίες, όνειρα και προσδοκίες συνοδεύουν τον καινούργιο κύκλο της σχολικής ζωής, που ανοίγει σήμερα.

Κάποιοι ξεκινάτε και άλλοι συνεχίζετε την κοπιαστική αλλά λαμπρή πορεία προόδου για απόκτηση εποικοδομητικής και ουσιαστικής γνώσης  σε συνδυασμό με την διάπλαση και ανάπτυξη ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με αξίες και ιδανικά.

Η Παιδεία και η Νέα Γενιά του τόπου μας αποτελούν βασική προτεραιότητα για εμένα προσωπικά αλλά και για τη Δημοτική Αρχή.

Εύχομαι σε όλους καλή εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία, δυναμισμό, δημιουργικότητα, και επιτυχίες σε όλους τους τομείς».

Γιάννης Λέντζας, Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι μια ημέρα που φέρνει όμορφες και ζεστές μνήμες σε όλους εμάς από τα χρόνια που ήμασταν στα θρανία! Είναι μια ημέρα χαράς και προσδοκίας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!Εύχομαι στους μαθητές να αξιοποιήσουν αυτή τη χρονιά για να συλλέξουν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν σε καλούς και σκεπτόμενους πολίτες! Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι καλή επιτυχία στον απαιτητικό ρόλο που διαδραματίζουν με στόχο την πρόοδο των μαθητών τους και στους γονείς καλή δύναμη, για να μπορέσουν να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια των παιδιών τους! Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

Άρης Παναγιωτόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Με ελπίδες και όνειρα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, σε ένα ταξίδι χαράς και γνώσης με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την έναρξη ενός δημιουργικού κύκλου που είναι γεμάτος με χαμόγελα, ελπίδες και όνειρα. 

Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, δύναμη, υπομονή και μόνο επιτυχίες.      

Ανδρέας Παπαδάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας

Ένα νέο δημιουργικό ταξίδι στη γνώση, ξεκινά για ολόκληρη την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Ένα ταξίδι με τη συμμετοχή μαθητών,  γονέων και εκπαιδευτικών, με μοναδικό σκοπό την εξέλιξη και την απόκτηση εφοδίων για τα παιδιά μας.

Ως συνδυασμός «Ήλιδα 36», ευχόμαστε καλή αρχή σε όλους και δηλώνουμε πάντα δίπλα στα παιδιά μας τα οποία αποτελούν το μέλλον και τη συνέχεια του τόπου μας!

Ανδρέας Ζέρβας, Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Αγαπητοί μαθητές,

Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινά! Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι η νέα αυτή σχολική χρονιά να είναι ήρεμη, δημιουργική, αποδοτική, ευχάριστη και πετυχημένη ως προς τους προσωπικούς στόχους που ο καθένας και η καθεμιά μας έχει θέσει.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, και οι εκπαιδευτικοί σας, με αίσθημα ευθύνης, με συνέπεια και προσήλωση θα σταθούμε δίπλα σας, ώστε ως άξιοι συνοδοιπόροι  να διαβούμε μαζί τα μονοπάτια της γνώσης αλλά και αυτά της καλλιέργειας μιας δημοκρατικής, ηθικής κοινωνικής συνείδησης.

Αγαπητοί μαθητές, μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, οπλιστείτε με γνώσεις, αξίες και αρχές. Μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι η γνώση είναι το κλειδί για την ελευθερία.

Να έχετε όραμα, στόχους και να κοπιάζετε για αυτούς! Η μόρφωση και η προσωπική ανάπτυξη είναι αγώνας διαρκής, που απαιτεί προσήλωση στο στόχο και ανταπόκριση στις υποχρεώσεις με ζήλο, υπομονή και επιμονή.

Καλή, σχολική χρονιά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος