FOLLOW US: facebook twitter

Θανάσης Θανασούλας, Στάθης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Πανταζόπουλος: Πρωτιές από την Ηλεία σε Αστυνομία, Λιμενικό και Σχολή Ικάρων

Ημερομηνία: 28-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”95563″ img_size=”full”][vc_column_text]

Θανάσης Θανασούλας, ΓΕΛ Βάρδας

1ος στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Αποτελούσε όνειρο ετών και η υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε (3η υψηλότερη στην Ηλεία) του έδωσε το εισιτήριο εισαγωγής στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και μάλιστα στην πρώτη θέση Πανελλαδικά! Ο Θανάσης Θανασούλας λοιπόν, από το ΓΕΛ Βάρδας, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται χαρούμενος και δικαιωμένος καθώς κατάφερε να πετύχει το στόχο του, με τη δεύτερη προσπάθεια, καταλαμβάνοντας την υψηλότερη θέση εισαγωγής στην ΕΛΛΑΣ.

Ενθουσιασμένος και χαμογελαστός,  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία του αυτή, τονίζοντας ότι αν και θεωρούσε σίγουρη την εισαγωγή του στη Σχολή Αξιωματικών, τον εξέπληξε ευχάριστα η πρώτη θέση που κατέλαβε. «Αποτελούσε για μένα ένα όνειρο πολλών ετών να περάσω στην Ελληνική Αστυνομία. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη και ανυπομονώ να ξεκινήσει η Σχολή. Διάβασα, κουράστηκα, κυνήγησα τη μια στο εκατομμύριο και νιώθω δικαιωμένος!».

Από τα Άσπρα Σπίτια και το ΕΠΑΛ… πρώτος στο Λιμενικό!

Ο Στάθης Γιαννόπουλος μιλά για την επιτυχία του και τις δυσκολίες της προσπάθειας του

Ο στόχος των Πανελλαδικών για παιδιά που δεν μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν είναι εύκολος, για αυτό και σε ορισμένες περιπτώσεις οι γονείς παίρνουν αποφάσεις που ισοδυναμούν με «θυσία» για να τα βοηθήσουν. Κι όταν οι θυσίες και οι κόποι ετών ανταμείβονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε η χαρά και η ευτυχία είναι έκδηλη.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο Στάθης Γιαννόπουλος, μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου με καταγωγή από τα Άσπρα Σπίτια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος κατάφερε να περάσει στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων  του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με 17.642 μόρια, έχοντας μάλιστα την υψηλότερη βαθμολογία της σχολής του πανελλαδικά!

Μιλώντας στην «Πρωινή» εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχία του αλλά και την ευχάριστη έκπληξή του όταν είδε τον αριθμό «1» στη σειρά κατάταξης.

«Ήταν ευχάριστη έκπληξη η πρώτη θέση, διότι δεν το περίμενα. Με απασχολούσε κυρίως αν θα μπω στη Σχολή, διότι από το ΕΠΑΛ προβλέπονταν μόλις 6 θέσεις εισακτέων πανελλαδικά και είχα αμφιβολία καθώς δεν πήγα τόσο καλά όσο ήθελα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τώρα νιώθω δικαιωμένος για την προετοιμασία που ξεκίνησα πριν από δύο χρόνια. Ήταν μια περίοδος δύσκολη, ειδικά προς το τέλος. Κάποια στιγμή τελειώνει το μάθημα με τους καθηγητές και μετά κάνεις ό,τι κάνεις μόνος σου», τόνισε στην «Πρωινή» ο Στάθης Γιαννόπουλος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υποστήριξη από τους καθηγητές τους αλλά και στην επιλογή-θυσία που έκαναν οι γονείς του.

«Με στήριξαν πολύ οι γονείς και οι καθηγητές μου, διότι είχα πάντα την αμφιβολία για το αν θα τα καταφέρω λόγω των λίγων θέσεων εισακτέων. Ειδικά η οικογένειά μου έκανε μια πολύ καλή επιλογή πριν από έξι χρόνια, επιλέγοντας να μετακομίσουμε από τα Άσπρα Σπίτια στον Πύργο, για να φοιτήσω εγώ στο Γυμνάσιο και ο αδελφός μου στο Λύκειο και να ανταποκριθούμε στην προετοιμασία για τις Εξετάσεις. Δεν είναι εύκολο να μετακομίζεις, διότι κι εγώ αρχικά δεν ήθελα να φύγω από το χωριό. Ωστόσο, μέσα σε έναν μήνα προσαρμόστηκα και όλα πήγαν καλά», επισήμανε.

Όσον αφορά τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ο Στάθης Γιαννόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποια οικογενειακή παράδοση κι ότι ήταν αποκλειστικά δική του επιλογή από την αρχή της προετοιμασίας του για τις Πανελλαδικές.

«Η Σχολή είναι καθαρά δική μου επιλογή διότι και μου αρέσει αρκετά και ήταν η μόνη που δήλωσα. Εκτός από το ότι με ελκύει το αντικείμενο, είναι μια επιλογή που μου εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση έπειτα από διετή φοίτηση και νιώθω πως ανταμείβει τους κόπους τους δικούς μου και της οικογένειάς μου», τόνισε.

Δημήτρης Πανταζόπουλος, ΓΕΛ Λεχαινών: Πρώτος πανελλαδικά στη Σχολή Ικάρων!

Όχι μόνο, κατάφερε την εισαγωγή του στην πρώτη του προτίμηση, αλλά είναι και ο πρώτος των πρώτων στην Ελλάδα που εισήχθη στη Σχολή Ικάρων- τμήμα Μηχανικοί.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Πανταζόπουλο, από το ΓΕΛ Λεχαινών, που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος και χαρούμενος για την επιτυχία του αυτή καθώς την κέρδισε με μεγάλη προσπάθεια, κόπο, κούραση και θυσίες!

«Τόσο μεγάλα πράγματα, είναι δύσκολο να τα συνειδητοποιήσεις από τη μια στιγμή στην άλλη… Θέλει το χρόνο του… Αισθάνομαι ωστόσο πολύ- πολύ χαρούμενος, που έκανα όλη αυτή την προσπάθεια και τα κατάφερα! Τελικά, η κούραση άξιζε τον κόπο. Ελπίζω να έχω δύναμη και να συνεχίσω με σκληρή δουλειά και όπου βγει… Γιατί θεωρώ, πως η δουλειά είναι αυτό που μετράει. Από δω και πέρα, θα αφοσιωθώ στη Σχολή μου» επισήμανε και θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα προς τους «αυριανούς» υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων τονίζοντας ότι «όλος αυτός ο κόπος και η κούραση, αξίζουν γιατί στο τέλος έρχεται η ανταμοιβή που σου αφήνει μια πολύ γλυκιά γεύση!».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot