FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη σε 6 από τις 7 κάλπες της Ηλείας

Ημερομηνία: 19-09-2023 | Συντάκτης:

Πώς ψήφισαν οι  2000 περίπου Ηλείοι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την εκλογή νέου ή νέας προέδρου

Της Ελένης Παπαδοπούλου


Η τεράστια συμμετοχή πολιτών στις κάλπες, που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και προσδοκία, έδωσε τον τόνο στη διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και γέμισε αισιοδοξία για νέα πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η μάχη θα κριθεί την προσεχή  Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στον δεύτερο γύρο, όπου οι δύο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι θα αναμετρηθούν ξανά: Ο  Στέφανος Κασσελάκης που η πρωτιά του έκανε την ανατροφή,  συγκέντρωσε  το 44,91% και η Έφη Αχτσιόγλου με 36, 18 % θα είναι οι δύο μεγάλοι μονομάχοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, στις εσωκομματικές κάλπες της 17ης Σεπτεμβρίου ψήφισαν 148.821 άτομα από τα οποία περίπου τα 40.000 είναι νέα μέλη και μάλιστα εξαιτίας της τεράστιας συμμετοχή χρειάστηκε να δοθεί παράταση στη διαδικασία και οι κάλπες έκλεισαν σε όλα τα εκλογικά κέντρα της επικράτειας στις 9 το βράδυ αντί για τις 8 που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Στο δεύτερο γύρο της προσεχούς Κυριακής, δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που γράφτηκαν έως και τις   17/9  και δεν θα γίνουν νέες εγγραφές μελών. . Παράλληλα, παλιά μέλη που δεν άσκησαν στον πρώτο γύρο το εκλογικό τους δικαίωμα θα μπορούν να ψηφίσουν στον δεύτερο.

Στην ΠΕ Ηλείας ψήφισαν στα 7 εκλογικά κέντρα περίπου 2000 άτομα ενώ κατά δηλωση του Συντονιστή της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παναγιώτη Φλεβοτόμου, το  σημαντικό είναι ότι το 30% ήταν εγγραφές νέων μελών. Ωστόσο και  η Ηλεία, ακολούθησε το «ρεύμα» υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη που χτύπησε «πρωτιά» σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα του νομού- στις εφτά κάλπες μια ανά δήμο- με εξαίρεση το εκλογικό τμήμα Κρεστένων όπου πρώτος αναδείχθηκε ο Νίκος Παππάς, με δεύτερο τον Στέφανο Κασσελάκη.  Να σημειώσουμε ότι στην κάλπη του εκλογικού κέντρου του Πύργου, βρέθηκαν και 4 άκυρα ψηφοδέλτια που έγραφαν ΨΗΦΙΖΩ  ΑΛΕΞΗ.  

Η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέμενε έως αργά χθες το απόγευμα, την επικύρωση των τελικών αποτελεσμάτων προκειμένου να τα δημοσιοποιήσει.

Στην διάθεση της Πρωινής υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα αποτελέσματα της πρωτεύουσας του νομού,  του εκλογικού κέντρου Πύργου που ήταν και το πολυπληθέστερο και  που έχουν ως εξής:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ

Ψήφισαν 705

Έλαβαν:

Στέφανος Κασσελάκης 321

Έφη Αχτσιόγλου 246

Νίκος Παππάς 90

Ευκλείδης Τσακαλώτος 37

Στέφανος Τζουμάκας  4

‘Ακυρα 4- Λευκά 3

Τι δήλωσαν οι δύο μονομάχοι

 «Έγινε το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα. Το έχει ανάγκη ο τόπος» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Στέφανος Κασσελάκης έξω από την Κουμουνδούρου.

Την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε να αντέξω τις επιθέσεις από όλα τα συστήματα που όλοι γνωρίζετε. Τη δεύτερη και τρίτη εβδομάδα έγινε “είσαι η ελπίδα μας”. Ελπίδα είμαστε όλοι μαζί, όχι εγώ μόνος μου. Για να γίνει αυτή η ελπίδα πράξη, θα πρέπει όλοι να επιστρέψουμε την Κυριακή στις κάλπες, να κερδίσουμε και να μπορέσουμε αναμετρηθούμε με την κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπεί επαρκώς την ιστορία του κόσμου. Πάμε για τη νίκη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η επόμενη Κυριακή θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι. Τους αγώνες στο πραγματικό πεδίο. Στη Βουλή και στην κοινωνία. Αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης» σημείωσε από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να είμαστε ειλικρινείς. Για το τι θέλουμε και πώς θα το επιτύχουμε. Και αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς. Και θα το πετύχουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, στην κοινή μας πορεία και στους αγώνες που δώσαμε μαζί. Μαζί λοιπόν για τους αγώνες που έρχονται και για τη ζωή που μας αξίζει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot