FOLLOW US: facebook twitter

«Πρώτη προτεραιότητα η Πολιτική Προστασία»

Ημερομηνία: 02-09-2024 | Συντάκτης:
KODAK Digital Still Camera

Στα αντιπλημμυρικά έργα με επίκεντρο τη νέα γέφυρα στο Πλουτοχώρι, εστίασε  ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

  • Στην έγκριση 1.200.000 ευρώ και στην αναμονή για αντίστοιχο ποσό, αναφέρθηκε στη λογοδοσία του ο κ. Σάκης Μπαλιούκος

Ως πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων χαρακτήρισε την Πολιτική Προστασία, ο Δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών  έργων, στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Δ.Α.   που έγινε στην αίθουσα της πρ. Μαθητικής Εστίας Κρεστένων.

KODAK Digital Still Camera

Η ερώτηση που  έγινε από την Δημοτική Σύμβουλο κ. Βασιλική Κοτσοπούλου εστιάστηκε στα αντιπλημμυρικά σε Πλουτοχώρι και Σελινούντα, ωστόσο ο κ. Μπαλιούκος κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται και για τα υπόλοιπα επικίνδυνα σημεία του Δήμου όπως ο Αχέροντας, ο Μιλάονας στην Ανδρίτσαινα, η Τσεμπερούλα, η πάνω ζώνη προς τα Διάσελλα κ.α.

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων εξάλλου αναφέρθηκε στην πρόσφατη έγκριση ποσού ύψους 1.200.000 ευρώ, μετά και τη συνάντησή του στο δημαρχείο Κρεστένων με   τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλο, ενώ όπως είπε εκκρεμεί και άλλη χρηματοδότηση ύψους πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

KODAK Digital Still Camera

«Ο Δήμος μας το ζήτημα  αυτό το έχει αναγορεύσει σε πρώτο θέμα, έχουμε κάνει επαφές, παραστάσεις κι έχουμε μπει σε χρηματοδοτήσεις  και αναμένουμε την ολοκλήρωση των μελετών,  οι οποίες έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ο Δήμος κινήθηκε άμεσα, κατάφερα και έπεισα τους αρμοδίους  και πήραμε 200.000 ευρώ για μελέτες που είναι απαραίτητες,  για να υπάρχει μία εμπεριστατωμένη αντιμετώπιση του όλου προβλήματος γιατί ποτέ για τον ποταμό αυτό δεν έχουν ασχοληθεί οι καθ’ ην αρμόδιοι, που  δεν είμαστε εμείς σε καμία των περιπτώσεων. Μπήκαμε το Μάρτιο στο πρόγραμμα και  πήραμε τα 200.000 ευρώ περίπου και από τότε πρέπει  να πάρουμε έγκριση για τη διαδικασία ανάθεσης της μελέτης, προκειμένου  να δουλέψει ο μελετητής. Έχουμε πάει αλλεπάλληλες φορές στην Αθήνα και μας υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα την  έχουμε στα χέρια μας, γιατί παράλληλα δουλεύουν  τα συνεργεία προκειμένου να μας δώσουν το περίγραμμα των εργασιών που θα γίνουν για τη στατικότητα και τα υπόλοιπα στοιχεία της  γέφυρας» τόνισε ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

KODAK Digital Still Camera

Με την Περιφέρεια

Αναφερόμενος εξάλλου στη συνεργασία με την Περιφέρεια όσον αφορά το τμήμα της οδοποιίας στη γέφυρα αλλά και της υπερύψωσης του δρόμου, προκειμένου το νερό να μην βρεθεί εντός του Πλουτοχωρίου  σε ένα ακραίο φαινόμενο, ο κ. Μπαλιούκος υπογράμμισε ότι « ο κ. Περιφερειάρχης έχει την υποχρέωση να ασφαλίσει το χωριό στην Ανατολική πλευρά του», διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν συνδράμει το Δήμο όσον αφορά τις μελέτες για το έργο.

KODAK Digital Still Camera

Ακόμα τόνισε ότι  το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αναμένει συνάντηση με την ηγεσία της Περιφέρειας και τον κ. Περιφερειάρχη προσωπικά, με την  από κοινού συμμετοχή των εμπλεκόμενων  υπηρεσιών προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες όσον αφορά της μελέτες, που θα πρέπει να συμπεριλάβουν και την ασφάλεια των εργατικών κατοικιών στην είσοδο των Κρεστένων, καθώς επίσης και κάποια από τα γεφύρια του παραποτάμιου δρόμου ή τουλάχιστον  αυτό του Μιλάονα.

Τέλος ο κ. Μπαλιούκος αφού επεσήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω από τις χρηματοδοτήσεις των έργων, υπενθύμισε ότι το 2021 το τότε Σ.Τ.Ο. του Δήμου είχε λάβει απόφαση για την κατασκευή νέας γέφυρας στο Πλουτοχώρι, η οποία όμως δεν έτυχε σοβαρής αντιμετώπισης από τους  αρμόδιους φορείς, με συνέπεια να χαθούν δύο νέοι άνθρωποι στα μέσα του Γενάρη 2024, προκειμένου να γίνει τώρα αυτό που πρέπει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot