FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτη προκήρυξη για πέντε γιατρούς

Ημερομηνία: 07-10-2024 | Συντάκτης:

Μετά τον χαρακτηρισμό του ΓΝ Πύργου ως «άγονου Α’»

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Την πρώτη προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών, μετά τον χαρακτηρισμό του Πύργου ως «άγονου» Α’ Κατηγορίας- δρομολογεί η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, με στόχο να καλύψει τα σημαντικότερα κενά στις νευραλγικές κλινικές.

Πριν από μερικές ημέρες, το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος ενέκρινε την εισήγηση του διοικητή Σπύρου Πολίτη να αποσταλεί αίτημα στην 6η ΥΠΕ για την έγκριση προκήρυξης των κενών οργανικών θέσεων ιατρών ΕΣΥ με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων, με έμφαση στην Παθολογική, την Καρδιολογική και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, θα προκηρυχθούν δύο θέσεις ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας, μία στον βαθμό του Επιμελητή Β’ και μία στον βαθμό του Επιμελητή Α΄, δύο θέσεις  ειδικότητας Καρδιολογίας, μία στον βαθμό του Διευθυντή και μία στον βαθμό του Επιμελητή Β’ και μία θέση  ειδικότητας Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας ή Χειρουργικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής για τη ΜΕΘ στον βαθμό του Επιμελητή Β.

Στον υφιστάμενο οργανισμό της Ν.Μ. Πύργου (ΦΕΚ 3473/τ. Β΄/31-12-2012), προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας, από τις οποίες η μία είναι δεσμευμένη λόγω υποβολής αιτήματος μετάθεσης ιατρού ΕΣΥ από νοσοκομείο της Πάτρας στη Ν.Μ. Πύργου και οι υπόλοιπες έξι παραμένουν κενές.

 Για την ΜΕΘ προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις εκ των οποίων οι δύο είναι καλυμμένες από ιατρούς ΕΒ΄ ειδικότητας Αναισθησιολογίας και οι υπόλοιπες πέντε παραμένουν κενές. Για την ειδικότητα της Καρδιολογίας προβλέπονται έξι θέσεις, εκ των οποίων οι δύο είναι καλυμμένες και οι υπόλοιπες τέσσερις παραμένουν κενές.

Όπως τόνισε ο κ. Πολίτης, επιδίωξή του είναι να προκύψει ενδιαφέρον στη νέα προκήρυξη και να μπουν σε τροχιά καλύτερης λειτουργίας οι κλινικές του Νοσοκομείου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot