FOLLOW US: facebook twitter

Προτεραιότητα οι ανοιχτοί δρόμοι

Ημερομηνία: 08-10-2024 | Συντάκτης:

Πάνω από 640 στρέμματα η ζημιά από την πυρκαγιά στο Γεράκι

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σοβαρή περιβαλλοντική και οικονομική ζημιά προκάλεσε η πυρκαγιά στο Γεράκι του δήμου Ήλιδας την περασμένη εβδομάδα, αφού σύμφωνα με τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού «Κοπέρνικος» κάηκαν πάνω από 650 στρέμματα γεωργικών και δασικών εκτάσεων, ενώ οι εκτιμήσεις των στελεχών της Πυροσβεστικής σημειώνουν ότι η περιοχή που έχει επηρεαστεί από τη φωτιά, ενδέχεται να προσεγγίζει ακόμα και τα 2.000 στρέμματα.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής Ήλιδας, έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια αποκατάστασης της ζημιάς, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να αποτραπεί ο κίνδυνος πιθανών κατολισθήσεων.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πηνείας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, τα προβλήματα είναι πολλά και προτεραιότητα είναι η άνετη πρόσβαση των πολιτών στις περιουσίες τους.

«Μεγάλες ζημίες άφησε πίσω της η μεγάλη καταιγίδα προχθές προκαλώντας κατολισθήσεις, φερτά υλικά και λάσπη καθώς και κλαδιών και δένδρων σε πολλά σημεία του οδοστρώματος. Ο δήμος Ήλιδας προχώρησε άμεσα με την πολιτική προστασία στην αποκατάσταση της βατότητας στο επαρχιακό δίκτυο της Πηνείας σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα. Τα προβλήματα πολλά σε Μαζαράκι, Απιδούλα, Δαλαβουρέικα, Κολοβέικα, Πρόδρομο, Λουκά, Βάλμη, Λάττα, Ροδιά, Σιμόπουλο, Σκλήβα και Εφύρα. Βασικό μέλημά μας είναι η προσβασιμότητα σε όλο το δίκτυο στα χωριά μας», τόνισε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ανέφερε πως για ακόμη μία φορά η Ηλεία βρέθηκε αντιμέτωπη με μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά, που δυστυχώς στο πέρασμά της, πέραν των πολλών καμένων εκτάσεων άφησε και έναν τραυματία πυροσβέστη.

«Μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών της Πυροσβεστικής, την ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας, τη μεγάλη συμμετοχή επίγειων και εναέριων μέσων, αλλά και την προσφορά των εθελοντών μας, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, και ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε με αποτελεσματικότητα δείχνοντας τις δυνατότητές του. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν, και που με πραγματικό κίνδυνο ζωής επιχειρούσαν από την πρώτη στιγμή στο πεδίο. Εκφράζω το ειλικρινές μου ενδιαφέρον και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στο στέλεχος της πυροσβεστικής μας υπηρεσίας. Να επιστρέψει και πάλι υγιής και δυνατός», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot