FOLLOW US: facebook twitter

Πρωταθλητές ΕΠΣ: Αλλαγές στον τρόπο ανόδου στη Γ΄ Εθνική

Ημερομηνία: 27-09-2024 | Συντάκτης:

Οι τρεις πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τέταρτες από τους 8 ομίλους των μπαράζ πρωταθλητών ΕΠΣ θα προβιβαστούν φέτος στη Γ΄ Εθνική

Σύμφωνα με την προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής που έδωσε στην δημοσιότητα η Ε.Π.Ο. για τη σεζόν 2024-2025 ο τρόπος ανόδου στη Γ΄ Εθνική των πρωταθλητών ΕΠΣ άλλαξε. Από τα μπαράζ πρωταθλητών ΕΠΣ την άνοδο θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες από καθέναν από τους 8 ομίλους καθώς και οι τέσσερις καλύτερες ομάδες που θα καταλάβουν την 4η θέση στους 8 ομίλους.

Η προκήρυξη αναφέρει τα εξής: «Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των Ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Οι Ε.Π.Σ. είναι υποχρεωμένες να υποδείξουν στην Ε.Π.Ο. τον/τους Πρωταθλητή/ές τους για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. Καταληκτική ημερομηνία υπόδειξης των Πρωταθλητριών ομάδων των Ε.Π.Σ. για την αγωνιστική περίοδο 2024 – 2025 είναι η 14η Απριλίου 2025.

Από το Πρωτάθλημα Πρωταθλητών Ε.Π.Σ. της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025 θα προβιβαστούν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2025-2026 είκοσι οχτώ (28) ομάδες, ως εξής:

  • Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-3 στους Ομίλους 1 – 8
  • Οι τέσσερις (4) καλύτερες ομάδες που θα καταλάβουν την 4η θέση στους Ομίλους 1-8. Οι καλύτερες τέταρτες ομάδες θα προκύψουν από την ειδική βαθμολογία και σε περίπτωση ισοβαθμίας θα λαμβάνονται ως κριτήρια οι περιπτώσεις iii, iv και v της παραγράφου 5 του Άρθρου 20 του Κ.Α.Π..
  • Σε περίπτωση που κάποια ομάδα που θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία δεν επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή, το δικαίωμα θα το αποκτήσουν κατά προτεραιότητα οι υπόλοιπες ομάδες σύμφωνα με την ενιαία ειδική βαθμολογία που θα προκύψει από την τελική βαθμολογική κατάταξη του Πρωταθλήματος Πρωταθλητών Ε.Π.Σ..
  • Για την διαμόρφωση της ειδικής βαθμολογίας θα ληφθούν ως κριτήρια οι περιπτώσεις iii, iv και v της παραγράφου 5 του Άρθρου 20 του Κ.Α.Π.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot